NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI

Kelionė po Meksiką lėkštėje: 5 patiekalai

Meksikos virtuvė – tai skonių ir spalvų fiesta, kurioje susilieja aitrumas, gaivumas ir egzotika. Jei negalite aplankyti Meksikos, galite ją parsivežti į savo virtuvę! Pristatome penkis patiekalus su meksikietišku prieskoniu, kurie leis pajusti šios šalies skonį ir aromatą.


1. Takai su vištiena ir gvakamole

Takai – vienas garsiausių meksikietiškų patiekalų. Tai greitas ir universalus būdas paragauti Meksikos skonio.

Ingredientai:

  • Tortilijos (kvietinės arba kukurūzinės);
  • Vištienos krūtinėlė;
  • Meksikietiški prieskoniai: čili, kuminas, rūkyta paprika;
  • Gvakamolė (avokadas, pomidorai, svogūnas, laimo sultys);
  • Švieži žalumynai (cilantro arba petražolės).

Gaminimas:
Keptuvėje kepkite vištienos gabaliukus su meksikietiškais prieskoniais. Ant tortilijų dėkite vištieną, gvakamolę ir žalumynus. Viską susukite ir mėgaukitės!


2. Čili troškinys su jautiena

Čili – šildantis patiekalas, puikiai tinkantis šaltam vakarui. Šis troškinys yra sotus, aštrus ir labai aromatingas.

Ingredientai:

  • Jautienos faršas;
  • Pomidorų pasta ir konservuoti pomidorai;
  • Raudonos pupelės;
  • Svogūnai, česnakai;
  • Prieskoniai: čili, kuminas, rūkyta paprika, raudonėlis.

Gaminimas:
Keptuvėje apkepkite svogūną, česnaką ir jautienos faršą. Įmaišykite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus ir pupeles. Pagardinkite prieskoniais ir troškinkite, kol skoniai susilies. Patiekite su šviežia duona arba tortilijos traškučiais.


3. Quesadilla su sūriu ir grybais

Quesadilla – tai paprastas, bet skanus užkandis, kuriame tortilija užpildoma sūriu ir kitais ingredientais.

Ingredientai:

  • Tortilijos;
  • Tarka sutarkuotas sūris (čederis ar mocarela);
  • Pievagrybiai;
  • Prieskoniai: čili milteliai ir šviežiai spaustos laimo sultys.

Gaminimas:
Įkaitinkite keptuvę, padėkite vieną tortiliją, ant jos dėkite sūrį, griežinėliais pjaustytus grybus ir prieskonius. Uždenkite antra tortilija ir kepkite, kol sūris išsilydys. Supjaustykite trikampiais ir patiekite su salsa padažu.


4. Enčilados su malta mėsa

Enčilados – tai įdarytos ir keptos tortilijos su sodriu padažu.

Ingredientai:

  • Tortilijos;
  • Malta mėsa (vištiena, jautiena arba kalakutiena);
  • Pomidorų ir čili padažas;
  • Svogūnai, paprikos;
  • Sūris.

Gaminimas:
Kepkite maltą mėsą su svogūnais ir paprikomis. Įdėkite į tortilijas ir suvyniokite. Apipilkite pomidorų-čili padažu, užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 15 minučių. Patiekite su grietine ir žalumynais.


5. Salsa ir tortilijų traškučiai

Meksikietiška salsa – gaivus padažas, kuris idealiai tinka kaip užkandis ar garnyras.

Ingredientai:

  • Pomidorai;
  • Svogūnai;
  • Čili pipirai;
  • Šviežios kalendros;
  • Limo sultys.

Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite pomidorus, svogūnus ir čili pipirus. Sumaišykite su kapota kalendra, limo sultimis ir druska. Patiekite su namuose keptais tortilijos traškučiais.


Meksikos skoniai jūsų virtuvėje

Šie patiekalai – tik nedidelė dalis to, ką gali pasiūlyti meksikietiška virtuvė. Išbandykite šiuos receptus ir leiskitės į kelionę po Meksiką tiesiai iš savo lėkštės. Tegul jūsų virtuvė tampa vieta, kur susitinka aitrumas, gaivumas ir šventinė nuotaika!

Mano išsaugoti straipsniai