Naujame, kovo „Panelės“ žurnalo numeryje tavęs laukia išskirtinis interviu apie tai, kaip į Angliją emigravusi daininkė Donata Virbilaitė BBC lieknėjimo realybės šou atsikratė dešimties kilogramų antsvorio. Smalsu, ką valgė Donata, kad taip sparčiai išgražėjo? Susipažink su dieta, kurios pagrindas – ne kalorijos, o glikeminis indeksas.
CUKRUS IR SKAIČIUKAI
Glikeminis indeksas (GI) rodo greitį, per kurį suvartotas cukrus patenka į kraują. Šios dietos tikslas – rinktis mažo glikeminio indekso maistą. Iki 55 GI laikomas mažu, nuo 55 iki 70 – vidutinišku, nuo 70 – labai dideliu. Donata dažniausiai maitinosi patiekalais ir produktais, kurie pakliuvo į pirmą kategoriją, prie jų pridėdama liesos mėsos ir žuvies patiekalus.
VALGYK KIEK TELPA
Žalios salotos (7)
Brokoliai, kalafiorai (10)
Paprika (10)
Kopūstai (12)
Avokadai (13)
Pomidorai (15)
Agurkai (15)
Baklažanai (17)
Vyšnios (22)
Riešutai (22)
Virti žirniai (22)
Greipfrutai (25)
Natūralus jogurtas (25)
Pienas (27)
Kefyras (28)
Perlinės kruopos (25)
Kriaušės, obuoliai (38)
Grikių košė (40)
Virtos morkos (40)
Apelsinai (44)
NEDĖK Į BURNĄ
Manų košė (58)
Margarinas (61)
„Coca-Cola“ (63)
Ruginė duona (64)
Ananasai (64)
Burokėliai (65)
Vynuogės (66)
Sorų kruopos (70)
Arbūzai (72)
Ropės (72)
Virtos bulvės (75)
Moliūgas (75)
Melionas (76)
Bananai (77)
Pupos (79)
Kukurūzų spragėsiai (84)
Ryžių trapučiai (90)
Batonas (95)
Baltieji ryžiai (98)
Cukrus (100)