PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
sukuosena
@angelinamrivera Instagram nuotr.

Naują sezoną vėl madingi trumpesni kirpimai, visas dėmesys – „bob“ stiliui

2025 m. vėl madingi trumpesni kirpimai, nuo minkštomis bangomis krintančio „bob“ stiliaus, griežto „carré“ iki visai trumpučio „pixie“, primenančio berniokišką šukuoseną.

Pastaraisiais sezonais daugiausia susidomėjimo sulaukė „bob“ kirpimo variacijos: netvarkingas, glamūrinis, ilgintas „lob“ ir kiti. Nors šio kirpimo ilgių ir stilių įvairovė didelė, jį galima apibūdinti kaip trumpesnę šukuoseną, kai plaukai kerpami iki kaklo linijos ir siekia žandikaulį. Tačiau dabartiniai madingieji „bob“ kirpimai – naujosios interpretacijos, kai kurie jų yra ilgesni, siekia, pečius. Tokie vadinami „lob“ („long bob“ – liet. ilgintas „bob“).

Norint trumpinti plaukus „bob“ kirpimu, pirma reikėtų nuspręsti, kokio norisi – tvarkingo elegantiško, lengvai formuojamo, „90‘s“ supermodelių stiliaus, išdraikyto ir pan. Tuomet bus lengviau įvertinti, koks ilgis tiktų. „Bob“ yra viena universaliausių šukuosenų, tinkančių skirtingoms veido formoms. Klasikinis „bob“, kurio ilgis siekia tarp smakro ir pečių, sakoma, tinka visoms.

„Bob“ yra viena universaliausių šukuosenų, tinkančių skirtingoms veido formoms.

Jeigu veidas ovalus, tiktų „bob“ kirpimas, kurio ilgis ties smakru. Šukuosena turėtų būti lengvai banguota, kad plaukai atrodytų purūs ir harmoningai derėtų su veido forma ir pailgu žandikauliu.

Toms, kurių veidas apvalesnis, „bob“ kirpimas padėtų kurti vizualiai ilgesnio veido ovalo įspūdį. Jei veidas kvadratiškos formos arba pailgas, tiktų prancūziškas „bob“ ir šio kirpimo variantas su kirpčiukais. Rekomenduojama vengti ilgesnių kirpimų, nes tokie pailgą formą išilgins dar labiau.

Jeigu veidas ovalus, šukuosena turėtų būti lengvai banguota, kad plaukai atrodytų purūs ir harmoningai derėtų su veido forma ir pailgu žandikauliu.

Toms, kurių kakta plati, o žandikaulis siauresnis (vadinamoji širdelės veido forma), siūlomas  trumpas „bob“ kirpimas, kurio plaukų linija nesibaigtų ties smakru, t.y. turėtų būti arba aukščiau, arba žemiau, kad neakcentuotų smulkesnės smakro dalies.

Mano išsaugoti straipsniai