NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Iglė Bernotaitytė papasakojo apie savo mitybos pokyčius: „Man tai buvo atradimas“

Iglė Bernotaitytė papasakojo apie savo mitybos pokyčius: „Man tai buvo atradimas“

Žavioji atlikėja Iglė Bernotaitytė jau daugiau nei penkerius metus gerbėjų širdis šildo savo šypsena ir dainomis, tampančiomis hitais. Šį šeštadienį kulinarinėje TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ mergina atviraus apie gyvenimo bei kasdienybės pokyčius ir drąsiai sakys, jog neverta verkti dėl dalykų, kurie atsitiko praeityje. Priešingai – reikia gyventi čia ir dabar.

VOKĖ-III studijoje laidos vedėja Ilona Juciūtė kalbins žiūrovams puikiai pažįstamą, aksominio balso savininkę, dainininkę Iglę Bernotaitytę. Kol mergina pasakos apie naujus mitybos įpročius bei kokią įtaką tai daro jos ir mylimojo Tado tarpusavio santykiams, „Kamado Bono“ kepsnių meistras, virtuvės guru Robertas Svetlauskas laidos viešniai paruoš dar vieną kulinarinį šedevrą – kalmarus džiūvėsėliuose, pagardintus citrinų sultimis.

Laidoje Iglė pasakos, kad kol kas būti vegetare jai labai patinka bei atskleis priežastis, nulėmusias tokį jos pasirinkimą. „Norėjau išbandyti naujus receptus, kur mėsos produktus galėčiau pakeisti daržovėmis. Kol kas man tai labai patinka, o mėsos – visai nepasigendu“, – dalinsis atlikėja.

Laidos vedėjai Ilonai pasiteiravus, ar mergina valgo žuvį, ar visgi vengia visų gyvulinės kilmės produktų, Iglė pasakos: „Aš klausau savo organizmo. Kol kas žuvies neatsisakau, bet kaip bus vėliau, dar nežinau“.

Dažnas galvoja, kad vegetarų mitybos racionas yra labai siauras, bet atlikėja džiaugiasi, kad atsisakiusi mėsos, atrado daug naujų skonių.

„Anksčiau buvau pratusi, kad lėkštėje būtinai turi būti salotos, ryžiai, bulvės ar kruopos bei „gabalas“ mėsos. Todėl pradžioje buvo labai keista rinktis tik salotas su kruopomis ar bulvėmis, bet supratau, kad mėsos man gali ir nebūti – patiekalą visada galima pagardinti skaniu padažu. Man buvo atradimas, kiek daug yra skanių daržovių bei įvairių jų paruošimo būdų“, – pasakoja vegetarizmą propaguojanti atlikėja.

Paklausta, kaip į šį merginos pasirinkimą reaguoja mylimasis Tadas, atlikėja šypsosi: „Jis žino, kad aš esu lyg „degtukas“ – greitai įsiplieskiu ir vėl nurimstu, todėl pradžioje Tadas galvojo, kad tai bus tik trumpalaikis užsidegimas, nekreipė dėmesio. O po to pradėjo stebėtis ir klausti manęs, ar tikrai nenoriu valgyti mėsos“, – juokiasi Iglė.

Laidoje Iglė atviraus apie savo ir mylimojo Tado mėgstamiausius patiekalus bei ką renkasi gaminti – desertus ar pagrindinius patiekalus. Taip pat atskleis, koks yra jos firminis patiekalas.

„Labiausiai mėgstu gaminti makaronus. Jei visiškai neturiu idėjų, ką pagaminti, renkuosi makaronus su pomidorų padažu. Paruošti labai lengva ir greita, o valgant jautiesi lyg būtum Italijoje“, – apie namų virtuvėje gaminamus patiekalus pasakos Iglė.

Laidoje „Virtuvės istorijos“ pašnekovė papasakos ir apie naujienas karjeroje. Iglė atskleis, kokių jausmų vedama, parašė naująją dainą pavadinimu „Drugeliai“: „Ši daina yra apie mano asmeninius pokyčius, bei mokėjimą būti su savo mintimis“.

Kuris Iglės patiekalas mylimajam Tadui patinka labiausiai, kaip jie sprendžia maisto ruošos klausimus bei daugiau apie naujus atlikėjos muzikinius kūrinius ir kaip juos interpretuoja pati Iglė – visa tai ir dar daugiau jau rytoj, kulinarinėje pokalbių laidoje. 

Mano išsaugoti straipsniai