NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Daugybės dėmesio „TikTok“ tinkle susilaukianti kulinarijai prijaučianti Daiva Beinoraitė: „Stengiuosi pasidalinti kitokiais nei visų kitų receptais“

Daugybės dėmesio „TikTok“ tinkle susilaukianti kulinarijai prijaučianti Daiva Beinoraitė: „Stengiuosi pasidalinti kitokiais nei visų kitų receptais“

„TikTok“ – puikiai visiems žinoma internetinė platforma tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Užsienyje gausu žmonių, išgarsėjusių visame pasaulyje būtent šios programėlės pagalba. Vis dėlto ir mūsų šalyje yra žinomų tiktokerių, kurių paskyras seka tūkstančiai žmonių.

Viena iš jų – panevėžietė Daiva Beinoraitė (@daivabeinoraite), dar kitaip žinoma kaip ŠYPSENĖLĖ, kurią „TikTok“ kanale seka jau beveik 30 tūkstančių žmonių! Daiva „TikTok“ kanale dažniausiai dalinasi įvairiais naudingais buityje ir sode patarimais bei gardžių patiekalų receptais. Kuo Daivos „TikTok“ profilis taip domina žmones ir kodėl jos kuriami receptai sulaukia tiek daug dėmesio? Kalbiname pačią Daivą.

Daiva Beinoraitė
Daiva Beinoraitė
Asm. albumo nuotr.

Daiva, kaip apskritai kilo mintis susikurti TikTokpaskyrą ir pradėti joje talpinti vaizdo įrašus?  

Jei atvirai, „TikTokpaskyrą susikūriau ilgai negalvodama. Prieš paskyros susikūrimą žiūrėdavau įvairius vaizdo įrašus šioje platformoje, ji mane tiesiog užkabino. Tuomet pamėginau pati nufilmuoti vaizdo įrašą, kuris, kaip pagalvojau, turėtų būti įdomus ir kitiems žmonėms. Iš pradžių įkėliau keletą šmaikščių vaizdelių, maniau, pažiūrėsiu, kaip man sekasi (šypsosi). Na, o po kiek laiko nusprendžiau pasidalinti ir vaizdo įrašais, kuriuose gaminu maistą. Taip pradėjau filmuoti maisto gaminimo vaizdo įrašus, kurie šiandien sudaro didžiąją dalį mano kuriamo socialinės medijos turinio.

Ar visuomet mėgote gaminti, jums buvo artima kulinarija?

Gaminti pamėgau tuomet, kai mano gyvenime atsirado šeima. Šeimą mėgstu stebinti naujais patiekalais, kurie būtų gardūs bei įdomūs. Man malonu, kai šeima noriai valgo mano patiekalus ir dar paprašo – tai reiškia, kad buvo skanu ir patiekalas pavyko.

 O iš kur semiatės idėjų savo receptams, kas jūsų įkvėpėjai?

Aš visuomet buvau kupina idėjų. Mėgstu kurti, mėgstu eksperimentuoti. Dažnai tiesiog atidarau šaldytuvą – pasižiūriu, kas jame yra ir galvoje jau sukasi idėja apie tai, ką pagaminsiu. Žinoma, ir kitų žmonių receptus išmėginu. Juk visas pasaulis gamina bei dalinasi savo maisto gamybos patirtimi. Tik aš stengiuosi pagaminti kažką kitokio, o ne kaip visi . Pasaulis yra didelis ir į viską galima pažvelgti plačiau.

Ar siekiate auginti savo TikTok sekėjų būrį, norite suburti kuo didesnę auditoriją?  

Pripažinsiu, man tikrai malonu išvysti, kuomet auga mano sekėjų ratas. Ir ne tik sekėjų, bet ir tikrų mano gerbėjų! (šypsosi). Džiugina, kad žmonės noriai žiūri mano įrašus, išbando įvairiausius receptus patys ir sugrįžta ieškoti naujų.

O kaip reaguojate į kartais aštrius pasitaikančius sekėjų komentarus, kurie kritikuoja jūsų gaminamus patiekalus ar panašiai? 

Yra du tipai žmonių. Tai tie, kurių kritika yra adekvati ir teisinga ir yra tie, kurie nori įžeisti rašinėdami įvairiausius piktus žodžius. Vis dėlto dažniausiai tie žmonės, kurie kritikuoja ir šmeižia – patys net bulvių neišsikeptų (juokiasi). Iš tiesų, nusivylusių ir piktų žmonių yra nemažai. Na, o sveiką kritiką visada priimu labai palankiai bei teigiamai. Bet tokius, kurie po vaizdo įrašais rašo visokias bjaurastis, paprasčiausiai blokuoju. Juk jeigu nepatinka mano kuriamas turinys – kam tada žiūrėti? Aš džiaugiuosi savo nuoširdžiais sekėjais, kurie visada mane palaiko!

O koks jūsų pačios patiekalas yra mėgstamiausias?

Iš tiesų, mėgstamiausio patiekalo negalėčiau įvardinti. Man viskas skanu, kas yra pagaminta su meile. O šiaip labiausiai mėgstu maistą gaminti gamtoje. Pavyzdžiui, ant laužo kepti šašlykus ar kazane virti kokį nors troškinį ar sriubą. Ir maisto kvapas, ir skonis gamtoje būna puikus!

Mano išsaugoti straipsniai