Net jei už lango dar nėra pavasario, visgi pasilepinti grilio patiekalais galima bet kada! Tad jei ir tu planuoji smaguriauti patiekalus ant griliaus, atrinkome tau keletą puikių marinatų receptų, kuriuos gali išbandyti.
Rytietiškas marinatas, tinkantis kiaulienai, paukštienai, jautienai
Pikantiško skonio marinatas bet kuriam patiekalui suteiks išskirtinį skonį.
Marinato sudėtinės dalys:
- 100 ml maistinio aliejaus
- 200 g pomidorų tyrės
- 1 arb. šaukštelis malto imbiero
- 3 susmulkinto česnako skiltelės
- 1 arb. šaukštelis druskos
- 2 valg. šaukštai sojos padažo
- 1 arb. šaukštelis maltų pipirų mišinio
- 1 arb. šaukštelis čili padažo
- Marinavimo trukmė – maždaug 6 – 7 h kepimui grilyje.
Marinatas su rožiniais pipirais, tinkamas paukštienai, kiaulienai
Aštrumo turintis marinatas suteiks mėsai pikantiško skonio.
Marinato sudėtinės dalys:
- 200 ml maistinio aliejaus
- 400ml raudonojo vyno
- 4 arb. šaukšteliai sutrupintų rose pipirų
- 2 arb. šaukšteliai paprikos miltelių
- 2 susmulkintos česnako skiltelės.
- Marinavimo trukmė kepimui grilyje maždaug 3h
Meksikietiškas citrusinis marinatas, tinkantis kiaulienai, paukštienai, jautienai
Gaivumo savyje turintis marinatas idealus pasirinkimas paukštienai.
Marinato sudėtinės dalys:
- 1 stiklinė šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 1 žaliosios citrinos (laimo) sultys
- 1 valg. šaukšt. smulkintų konservuotų chipotle pipirų
- 1 arbat. šaukšt. druskos
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių
- šviežios kalendros
- Marinavimo trukmė – maždaug 6 – 7 h kepimui grilyje.
Yakitori marinatas, tinkantis paukštienai, jautienai
Šis japoniškas marinatas griliaus patiekalus perkels į visai kitą lygį.
Marinato sudėtinės dalys:
- Pusę stiklinės sojos padažo
- stiklinė sakės
- 3 valg. šaukšt. cukraus
- 2 valg. šaukšt. malto šviežio imbiero
- 2 skiltelės malto šviežio česnako
- Marinavimo trukmė – maždaug 5 h kepimui grilyje.
Tailandietiškas marinatas, tinkantis paukštienai, jautienai
Šis marinatas kiekvienam mėsos patiekalui suteiks unikalų ir egzotišką skonį.
Marinato sudėtinės dalys:
- 1 citrinžolės stiebas
- 200 ml kokosų pieno
- 1 arbatinis šaukštelis malto šviežio imbiero
- 1-2 aštriųjų raudonųjų pipirų
- 4 skiltelės česnako
- 3 valgomieji šaukštai žuvies padažo
- 1 žaliosios citrinos (laimo) sulčių
- 1 valgomasis šaukštas cukraus, šviežios kalendros.
- Marinavimo trukmė – maždaug 5 h kepimui grilyje.