Gali pasirodyti neįprasta, tačiau šalta kava nėra naujai atsiradęs gėrimas – jo gamybos šaknys siekia net 19 amžių. Šį gėrimą Mazagrano mūšio metu išrado prancūzai, kai buvo kovojama saulės kaitinamame Alžyre. Tokia šalta kava, kokią geriame dabar, pakitusi nuo prieš du amžius gerto šalto, saldaus gėrimo – dabar ji masina skonių ir gamybos būdų įvairove.
Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, nors šalta kava ir atgaivina per karščius, vis dėlto, reikėtų prie kiekvieno puodelio išgerti stiklinę vandens.
RECEPTAS
Šaltos kavos gėrimui reikės:
- ½ prinokusio avokado;
- 1 puodelio stiprios kavos, atvėsintos;
- ¼ puodelio saldinto sutirštinto pieno;
- ½ puodelio šalto pieno;
- 2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
- 2 puodelių ledo kubelių.
Gaminimo eiga:
- Viską, išskyrus ledą, sudėkite į maišytuvą ir sutrinkite mišinį.
- Ledo kubelius padalykite į dvi atšaldytas stiklines.
- Į kiekvieną stiklinę supilkite po pusę trinto kavos mišinio.
Skanaus!