Gruodžio 6 d. visi vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami paragauti „Medučio“ tortų iš didžiausios skonių kolekcijos visoje šalyje. Konditerės Giedrė Pečenkienė ir Jovita Morkūnaitė atvers savo butikinės desertų studijos duris vedinos kilnaus tikslo – „Medučio“ tortais bus vaišinama nemokamai, mainais į svečių auką „Maisto bankui“.
Renginio dalyvius G. Pečenkienė ir J. Morkūnaitė vaišins savo kurtos „Medučių“ linijos tortais. Kolekciją sudaro ir moderniai atnaujinti klasikiniai variantai, ir drąsios, netikėtų derinių interpretacijos: su pistacijomis ir avietėmis, šokoladinis su karamelizuotais pekanais ir karamele, apelsininis, su mėtomis ir laimu, su kriaušėmis bei gorgonzola sūriu, aviečių ir rožių bei kitų skonių tortai. Džemus torto pertepimams, kremus ir įdarus, sviestinius ar šokoladinius medaus lakštus, konditerės su didele meile bei rūpesčiu verda bei gamina pačios.

Tikslas – padėti gyvenantiems sunkiau
Pasak konditerių, pagrindinis saldžios popietės tikslas – ne tik paskanauti ir pabendrauti, bet atkreipti dėmesį į socialines problemas.
„Tuo metu, kai daugelis ruošiasi gražiausioms metų šventėms, rūpinasi dovanomis, galvoja, kaip šiemet puošis, kai miestas spindi ir blizga, kai po eglutėmis – kalnas prašmatniai supakuotų prabangių dovanų, tuo pat metu, neįtikėtinai daug žmonių kenčia alkį. Savo renginiu norime atkreipti dėmesį į šią vis dar skaudžią socialinę problemą, paskatinti pagalvoti apie kitus, daryti gerus darbus ir mažiau švaistyti“, – teigia Giedrė.
Kaip sako Jovita, nė vienas žmogus nenusipelno būti vienišas ir alkanas.
„Norėjome, kad ši šventė turėtų prasmę. Norime, kad tuo metu, kai daugelis skuba, bėga, lekia, ir švenčia, neliktų pamiršti tie, kurie stokoja – maisto, gėrio, džiaugsmo – ir padėti jiems pasijausti ne tokiems vienišiems. Kiekvienas „Medučio“ gabalėlis primena namų jaukumą ir pilną stalą, todėl mums svarbu šiuo jausmu pasidalinti su tais, kurie šiuo metu gyvena sunkiau. Maistas yra esminis žmogaus poreikis, todėl iniciatyvai pasirinkome „Maisto banką“, – sako Jovita.

Paragauti galės visi, aukos – „Maisto bankui“
Paragauti pačių įvairiausių skonių „Medučio“ tortų iš didžiausios šalyje kolekcijos ir atrasti savo mėgstamiausią, gruodžio 6 d. galės visi norintys.
„Atvykusius į labdaringą popietę vaišinsime visų skonių „Medučio“ tortais, šildysime ypatinga arbata ir kokybiška kava. Įėjimas į renginį nemokamas, degustacija taip pat. Mainais į vaišes kviesime norimo dydžio sumą paaukoti „Maisto bankui“. Renginyje turėsime oficialų, būtent šiam renginiui „Maisto banko“ sugeneruotą QR kodą, todėl visos renginio metu surinktos lėšos tiesiogiai bus skiriamos „Maisto bankui“. Kiekviena auka yra vertinga, būsime labai dėkingos visiems, kurie prisidės prie gražaus tikslo“, – sako desertų studijos įkūrėjos.

„Medučio“ Renesansas
G. Pečenkienei ir J. Morkūnaitei pristačius didžiausią „Medučio“ skonių kolekciją, lietuvių itin pamėgtas desertas išgyvena tikrą Renesansą.
„Po to, kai sukūrėme bene dešimt šiuolaikiškų kultinio torto variacijų, vos spėjame suktis. Svečiai kartais užsuka net iš kitų miestų. Jaučiame, kad žmonės nori to pažįstamo, jaukaus, vaikystę primenančio skonio, bet labai džiaugiasi, kad mūsų studijoje jis kitoks – su šiuolaikišku netikėtumu“, – pasakoja Giedrė.
„Mums šis tortas yra tiltas tarp vaikystės ir šiandienos. „Šiandien „Medutis“ mūsų desertų studijoje gyvena naują gyvenimą, o mums tai reiškia pagarbą tradicijai ir šiuolaikišką žvilgsnį į ją. Renesansą išgyvenančiam tortui suteikėme daug veidų, bet jis išlieka tas pats visų mylimas desertas“, – šypsosi Jovita.

Pasak desertų kūrėjų, pastaruoju metu „Medutis“ tapo neįtikėtinai populiarus.
„Norime suteikti galimybę visiems norintiems paragauti mūsų kurtų desertų, suorganizuoti šventę, kartu pasidžiaugti naujam gyvenimui prikelto torto kolekcija ir suburti visus bendram, geram tikslui, todėl gruodžio 6 d. labai lauksime svečiuose“, – teigia konditerės.
Kalėdinio stalo repeticija
Renginys atstos ir generalinę Kalėdų stalo repeticiją.
„Po to, kai mūsų tortai išpopuliarėjo, dažnai sulaukiame klausimo, kurį skonį rekomenduotume Kalėdoms, gimtadieniui, ar vestuvėms. Visi gali ateiti į labdaringą popietę, paaukoti, paragauti ir taip išsirinkti mėgstamiausią skonį savo asmeninėms šventėms.
Laikas: Gruodžio 6 d., 12–15 val.
Vieta: desertų studija „Macaroom“, Švitrigailos g. 1, Vilnius.

Degustacija nemokama
Didžiausios Lietuvoje „Medučio“ skonių kolekcijos degustacija nemokama, renginio metu svečiai kviečiami norimą sumą aukoti „Maisto bankui“.
„Macaroom“ – butikinė dviejų draugių desertų studija Vilniuje, Švitrigailos gatvė 1. Merginų kuriami desertai žinomi dėl kokybiškų ingredientų, kūrybiškų skonių derinių ir išskirtinio rūpesčio kiekvienam kuriamam skanėstui. Studijos vizitine kortele tapo tortas „Medutis“ – čia galima rasti didžiausią kultinio deserto skonių kolekciją Lietuvoje.






