Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
vaisiai rudenį
Užkandžiai

10 įdomių vegetariškų patiekalų, kuriuos verta išbandyti rudenį

Ruduo – tai metų laikas, kai virtuvėje dominuoja šilti, maistingi patiekalai, atspindintys sezono derliaus gausą. Tai puikus metas išbandyti vegetariškus patiekalus, kuriuose galima panaudoti šviežias daržoves, moliūgus, obuolius ir kitus rudens produktus. Šiame straipsnyje pateikiame 10 įdomių vegetariškų patiekalų idėjų, kurios tikrai praturtins jūsų rudeninį meniu ir leis mėgautis sezoniniais skoniais.

Moliūgo skaptavimas

1. Kepti moliūgų griežinėliai su feta ir graikiniais riešutais

Moliūgai yra vienas ryškiausių rudens produktų, o kepami moliūgų griežinėliai tampa puikiu vegetarišku patiekalu. Supjaustytus moliūgų griežinėlius kepkite orkaitėje su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, kol jie taps minkšti ir karamelizuoti. Patiekite su trupinta feta, skrudintais graikiniais riešutais ir šviežiomis žolelėmis.

2. Lęšių sriuba su špinatais ir morkomis

Lęšių sriuba yra puikus šiltas ir maistingas patiekalas rudeniui. Ši sriuba ne tik sočiai pasotins, bet ir suteiks organizmui baltymų ir skaidulų. Paruoškite sriubą su morkomis, svogūnais, česnakais ir šviežiais špinatais, praturtindami ją žiupsneliu kumino ir čili prieskonių šilumos suteikimui.

3. Saldžiosios bulvės su avinžirniais ir tahini padažu

Saldžiosios bulvės rudens meniu užima garbingą vietą. Iškepkite saldžiąsias bulves orkaitėje iki minkštumo, o tada uždėkite keptų avinžirnių ir pabarstykite tahini (sezamų pastos) padažu. Papildykite patiekalą šviežiomis žolelėmis, kaip kalendra, ir išspauskite šiek tiek citrinos sulčių, kad skonis būtų subalansuotas.

4. Grikių risotto su grybais

Grikiai yra ne tik sveikas, bet ir labai universalus produktas, puikiai tinkantis rudeniniams patiekalams. Išbandykite grikių risotto su grybais – kepti miško grybai su sviestu ir česnaku suteiks patiekalui turtingą, žemišką skonį. Šis patiekalas gali tapti puikiu pagrindiniu vegetarišku valgiu ar šoniniu patiekalu.

5. Kepti Briuselio kopūstai su balzaminiu actu ir granatų sėklomis

Briuselio kopūstai dažnai pamirštami, tačiau tinkamai paruošti gali tapti skaniu ir sveiku rudeniniu patiekalu. Kepti kopūstai su alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu ir granatų sėklomis tampa gaiviu ir subtiliai saldžiu patiekalu. Šis derinys yra puikus kontrastas tarp skrudintų kopūstų karamelizacijos ir granatų gaivumo.

6. Rudens daržovių troškinys su moliūgu ir pupelėmis

Rudens daržovių troškinys yra sotus ir šildantis patiekalas, kurį galima ruošti su įvairiomis sezoninėmis daržovėmis. Į troškinį pridėkite moliūgo, morkų, salierų, cukinijų ir konservuotų pupelių. Troškiniui prieskonių suteiks česnakas, imbieras, ir šiek tiek ciberžolės. Tai puikus pasirinkimas šaltoms rudens dienoms, kai norisi kažko šilto ir maistingo.

7. Vegetariška moliūgų ir grybų lazanija

Lazanija yra daugelio mėgstamas patiekalas, o šis vegetariškas variantas su moliūgais ir grybais – puikus pasirinkimas rudenį. Naudokite sluoksnius iš keptų moliūgų griežinėlių, grybų, sūrio ir pomidorų padažo. Šis derinys ne tik skanus, bet ir kupinas spalvų bei tekstūrų, kurios primins rudens derlių.

8. Kepti burokėliai su ožkos sūriu ir graikiniais riešutais

Kepti burokėliai turi intensyvų ir žemišką skonį, kuris puikiai dera su ožkos sūrio kreminiu švelnumu ir graikinių riešutų traškumu. Burokėlius iškepkite orkaitėje su alyvuogių aliejumi, o tada patiekite su trupintu ožkos sūriu, riešutais ir šviežiais žalumynais, kaip rukola. Tai puikus šaltas ar šiltas patiekalas vakarienei ar užkandžiui.

9. Kreminė moliūgų sriuba su kokosų pienu

Kreminė moliūgų sriuba yra neatsiejama rudens dalis. Ši versija su kokosų pienu suteikia švelnaus egzotiško skonio ir kreminės tekstūros be pieno produktų. Pagardinkite sriubą imbieru, česnaku ir šiek tiek čili prieskonių, kad suteiktumėte šilumos ir intensyvumo. Patiekite su skrudinta duona ar skrudintais moliūgo sėklomis.

10. Obuolių ir cinamono avižiniai blyneliai

Obuoliai – dar vienas rudens simbolis, o šie avižiniai blyneliai su obuoliais ir cinamonu taps puikiu pusryčių ar užkandžių pasirinkimu. Sumaišykite smulkintus obuolius su avižiniais dribsniais, cinamonu ir šiek tiek klevų sirupo. Šie blyneliai ne tik skanūs, bet ir suteikia energijos, todėl idealiai tinka vėsiems rudens rytams.

obuolių receptai
Mano išsaugoti straipsniai