Lily Jane Collins yra britų kilmės amerikiečių aktorė ir modelis. Gimusi Guildforde (Surėjaus valstijoje) ir užaugusi Los Andžele, Lily pradėjo vaidinti ekrane būdama dvejų metų BBC komedijoje „Growing Pains“.
Šiandien Lily – viena žymiausių jaunosios kartos aktorių, kurią labiausiai išgarsino vaidmuo seriale „Emilija Paryžiuje“. Mes pasmalsavome, ką labiausiai mėgsta valgyti garsioji aktorė. Štai ką ji pasakojo vienam užsienio leidiniui:
„Aš labai mėgstu saldų omletą, todėl ryte tikriausiai išgerčiau kokios nors arbatos ir pasigaminčiau saldaus omleto.
Mėgstu saldų omletą, nes jo skonis kaip deserto. Taip pat labai mėgstu įvairius glotnučius. Pietums rinkčiausi lengvesnį patiekalo variantą pavyzdžiui, salotas su ant grotelių kepta žuvimi arba orkaitėje keptą lašišą.
Taip pat aš visada išgeriu Chai arba Earl Grey arbatos tam tikru dienos metu. Aš negeriu kavos, aš esu arbatos mergaitė, tai mano kofeino forma.
Kalbant apie vakarienę, esu didžiulė sušių gerbėja. Aš taip pat mėgstu tikrai gerą indišką karį. Nesu didelė desertų fanė – mane labiau sugundytų gabalėlis naminės bananų duonos“.
5 mėgstamiausi „Emilija Paryžiuje“ žvaigždės Lily Collins patiekalai, kurios gali pasigaminti pati!
Vyšnių ir persikų glotnutis
Ingredientai:
- 200 mililitrų migdolų pieno (arba kitokio augalino pieno ar jogurto)
- 2 saujos vyšnių
- 1 vienetas persikų (gerai prinokusio)
Gaminimas:
- Persiką švariai nuplauk, perpjauk pusiau ir išimk kauliuką.
- Į trintuvo indą dėk persiką, vyšnias ir supilki migdolų pieną.
- Sutrink iki vientisos koksistencijos, o tada skanauk.
Saldus omletas
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- Pienas 100 ml
- Miltai 100 g
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
- Obuoliai 4 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
Gaminimas:
- Citriną nuplauk, nuplikyki verdančiu vandeniu, nutarkuok žievelę.
- Obuolius nulupk, perpjauk pusiau, išimk sėklalizdžius, supjaustyki nedideliais kubeliais.
- Apibarstyk tarkuotomis citrinų žievelėmis, išmaišyki.
- Kiaušinių baltymus atskirk nuo trynių.
- Į dubenį supilk pieną, sudėki kiaušinių trynius, suberk miltelinį cukrų, viską gerai suplak.
- Įmaišyki obuolius, išplaktus kiaušinių baltymus.
- Gautą masę sukrėsk į sviestu pateptą kepimo formą.
- Kepk iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
- Ištraukusi viršų apšlakstyk lydytu sviestu ir vėl dėki į orkaitę. Kepki, kol paviršius gražiai apskrus.
Orkaitėje kepta lašiša su salotomis
Ingredientai:
- Lašiša
- Prieskoninės žolelės
- Mėgstamos daržovės
Gaminimas:
- Viskas tikrai paprasta. Lašišą įtrink prieskoninėmis žolelėmis ir druska bei leisk kelias minutes pasimarinuoti (kol įkais orkaitė).
- Tuomet dėkite lašišą į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi.
- Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, maždaug 20 minučių (priklausomai nuo lašišos gabalo dydžio ir turimos orkaitės).
- Patiekite ir skanaukite!
- Pastebėjimas: Man skaniausia tokią lašišą valgyti su šviežiomis daržovėmis arba šviežių daržovių salotomis.
Bananų duona
Ingredientai:
- 1 stiklinė avižų miltų
- 1 stiklinė pieno
- 1 stiklinė medaus
- 1 stiklinė sviesto
- 5 vienetai datulių (be žievelių ir kauliukų)
- 2 vienetai bananų (gerai sunokę/pernokę)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- šiek tiek cinamono
Gaminimas
- Įkaitink orkaitę iki 170 laipsnių.
- Sviestą ir medų sudėk drauge ir lėtai, maišydama, kaitink karšto vandens vonelėje.
- Kai ingridientai ištirps, dar truputį pakaitink ir ištrauki.
- Sutrink bananus.
- Galima naudoti šakutę arba elektrinį trintuvą, žiūrint, kokios tekstūros norite.
- Pilk pieną ir gerai išplak kiaušinius.
- Į masę pilk medų ir išmaišyk.
- Dideliame inde išsijok miltus, kepimo miltelius bei prieskonius.
- Neskubėdama pilk skystąją masę ir maišyk. Jeigu nori papildomų ingridientų (riešutai, džiovinti vaisiai ir pan.), berk juos ir dar kartą švelniai išmaišyk tešlą.
- Kepk 170 laipsnių orkaitėje 55 – 60 minučių. Svarbus “dantų krapštuko” testas kepinio viduryje – jeigu ištraukiate sausą – viskas pavyko. Kepk bent 55 min.
Indiškas karis
Ingredientai:
- 3 valg. šaukštai kario pastos
- 4 vištienos krūtinėlės pjaustytų gabalėliais
- 1 nedidelio svogūno
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 400 g. smulkintų pomidorų (tinka ir skardinėse)
- žiupsnelio druskos
- 1 valg. š. malto kumino
- 1 valg. š. maltos kalendros
- 1 valg. š. ciberžolės
- 1 valg. š. maltos aitriosios paprikos
- stiklinės vandens
Paruošimo eiga:
- Gerai įkaitink keptuvę su aliejumi, pakepink svogūną ir supilki kario pastą.
- Kaitinki apie 5 minutes, iki kol padažas įgaus skystą, minkštą konsistenciją.
- Jei padažas svils prie keptuvės, įpilk šlakelį vandens.
- Į keptuvę berk ciberžolę, kalendrą, kuminą bei aitriąją papriką.
- Gerai maišyda kaitink apie 2 minutes, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Tuomet sudėk gabalėliais pjaustytą vištieną ir viską sumaišyk, kad tolygiai pasiskirstytų, o prieskoniai bei padažas padengtų vištieną.
- Kepk, kol vištiena įgaus baltą spalvą.
- Tuomet suberk pjaustytus pomidorus, įdėk žiupsnelį druskos bei viską uždenk.
- Troškink iki kol vištiena nebus minkšta, apie 30 minučių.
- Pabaigoje pagardink žiupsneliu kalendros.