Ilona Juciūtė apie ypatingą ryšį su Edvinu Krupinsku: „Jis išmokė mane šokti vidury miesto“

Nuomonės formuotoja, maisto tinklaraštininkė Ilona Juciūtė įsitikinusi – amžius nėra kliūtis nuoširdžiai draugystei. Kai žmogus jaunas savo vidumi, jis gali rasti bendrą kalbą su bet kuo. Būtent taip užsimezgė Ilonos ryšys su socialinių tinklų turinio kūrėju Edvinu Krupinsku. Jų draugystė, kupina juoko, improvizacijos ir netikėtų nuotykių, peržengė ne tik amžiaus, bet ir socialinių tinklų ribas.

Skanus gyvenimas

Jau šį sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai išvys naują „Skanus gyvenimas“ epizodą, kuriame Ilona Juciūtė susitinka su Edvinu Krupinsku – vienu ryškiausių socialinių tinklų veidų, gebančiu net kasdienes situacijas paversti humoru. Bičiuliai gamins cinamonines bandeles, kurios tapo simboliu ne tik Edvino kūrybos pradžiai, bet ir jųdviejų pažinčiai, rašoma spaudos pranešime.

„Ir jeigu man atrodė, kad aš tinku tau į mamas ir kad tave gyvenime galėsiu mokyti, tai tuo mano sunkiu gyvenimo laikotarpiu tu tapai mano mokytoju. Ir ačiū tau labai, kad tu mane išmokei vidury miesto šokti ir dainuoti“, – laidos pašnekovui dėkoja Ilona.

Draugystės užuomazgos

Kalbėdami apie draugystę, abu prisimena praėjusią vasarą Palangoje – laiką, kuris, pasak jų, buvo pilnas juoko ir spontaniškų nuotykių. Būtent tada gimė bendros tatuiruotės su užrašais „Momentai nepasikartoja“ ir „Gerai gyventi neuždrausi“. Šie žodžiai tapo jų draugystės simboliu. Vis dėlto Ilona juokiasi, kad pastaruoju metu vis dažniau sulaukia klausimų, ar jie nesusipyko.

„Tai ko mes ten buvom susipykę? Taip, mes nebesėdim kiekvieną dieną Palangoje ir nebūnam kartu tiek, kiek tą vasarą, bet kad visai nebendrautume – tikrai ne. Pasirašom, pasijuokiam, palaikom ryšį“, – šypsosi Edvinas.

Savo kūrybinio kelio pradžią Edvinas prisimena su šypsena. Pirmuosius vaizdo įrašus jis kūrė karantino metu – iš nuobodulio, tiesiog norėdamas praskaidrinti žmonėms dieną. Netrukus jo humoras, saviironija ir paprastumas tapo tūkstančių sekėjų kasdienybės dalimi.

„Viskas prasidėjo nuo noro, kad žmonės nusišypsotų. Karantino metu visi buvo pikti, užsidarę, neturėjo ką veikti. Aš tiesiog norėjau praskaidrinti visų nuotaiką“, – sako Edvinas.

Tačiau kūrėjas neslepia – ne visos reakcijos socialiniuose tinkluose būna malonios, o dalį jų tenka ištrinti. Jam svarbu, kad jo paskyroje vyrautų pagarbi atmosfera.

„Aš visada skaitau komentarus, bet blogus – trinu. Ypač „TikTok’e“, kur mane stebi daug jaunų žmonių. Nenoriu, kad jie matytų blogus pavyzdžius ar mokytųsi rašyti piktus žodžius. Man norisi, kad ten būtų daugiau paprastumo ir gerų emocijų“, – pasakoja jis.

Laidos pabaigoje Edvinas palietė temą, kurios dažnai vengia viešai – gyvenimą su bipoliniu sutrikimu. Jis sako, kad ilgą laiką bijojo apie tai kalbėti, tačiau dabar jaučiasi ramesnis, nes suprato, kad atvirumas padeda ir kitiems.

„Tai nėra kažkas, ko reikėtų gėdytis ar bijoti – tai tiesiog yra manyje ir viskas. Kuo toliau, tuo labiau moku su tuo gyventi – susidoroti, priimti. Sakyčiau, tai kaip mano vidinis draugas, o ne priešas“, – sako Edvinas.

„Skanus gyvenimas“ – kulinarinė pokalbių laida su Ilona Juciūte, kiekvieną sekmadienį 10.30 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidos patiekalo receptas: mielinės bandelės su cinamonu ir kardamonu

Tešlai:

450-500 g miltų

250 ml pieno

75 g minkšto sviesto

75 ml cukraus

13 g šviežių mielių (arba 2 a. š. sausų mielių)

2 a. š. malto kardamono

0.5 a. š. druskos

Įdarui:

2 v. š. minkšto sviesto

2 v. š. malto cinamono

2 v. š. cukraus

1 a. š. vanilės

Aptepimui:

1 kiaušinio trynio

2 v. š. pieno

Šiek tiek cukraus pabarstymui

Gaminimas:

Mieles ištrinkite su cukrumi, įmaišykite šiltą pieną ir palikite apie 10 minučių, kad suputotų. Tuomet suberkite druską ir kardamoną. Persijokite pusę miltų ir įmaišykite į tešlą. Sudėkite likusius miltus ir minkštą sviestą. Užminkykite tešlą, ją minkyti reikėtų ne mažiau kaip 10 minučių. Uždengę palikite šiltai apie 1 valandą, kol tešla pakils dvigubai. Pakilusią tešlą paminkykite ir iškočiokite į 50×50 cm dydžio keturkampį. Visą paviršių aptepkite minkštu sviestu ir pabarstykite cinamono, cukraus bei vanilės mišiniu. Tešlą suvyniokite kaip vyniotinį, užspauskite kraštus ir supjaustykite 3-4 cm pločio gabalėliais. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite ir pakildinkite dar 30-40 minučių. Pakilusias bandeles per centrą prispauskite šaukšto kotu, aptepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstykite cukrumi. Kepkite iki 225°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.