NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
spalvos
2025 m. Pantone spalvos

2025 m. Pantone spalvos: ko tikėtis iš naujųjų spalvų tendencijų?

Kiekvienais metais Pantone spalvų institutas diktuoja spalvų kryptį įvairiose srityse – nuo mados iki interjero dizaino, grafinio dizaino ir net technologijų. 2025 metai žada būti ne išimtis. Artėjant šiems metams, spalvų ekspertai prognozuoja spalvų paletes, kurios atspindės visuomenės pokyčius, nuotaikas ir naujausias tendencijas.

Šiame straipsnyje pažvelgsime, kokių spalvų galime tikėtis 2025 metais ir kaip jos paveiks mus supančią aplinką.

1. Technologijų įkvėpta ramybė: skaitmeninė šviesa

Technologijos ir toliau formuoja mūsų gyvenimą, todėl nenuostabu, kad viena iš pagrindinių spalvų tendencijų 2025 metais bus skaitmeninės ramybės tema. Švelnios, pastelės ir minkštos neoninės spalvos, tokios kaip „šviesiai mėlyna“ ir „švelniai violetinė“, taps populiarios, simbolizuodamos technologinę pažangą bei pusiausvyrą tarp realaus ir virtualaus pasaulio.

Spalvų pavyzdžiai:

  • Pastelinė mėlyna
  • Švelniai violetinė
  • Perlų rožinė
Perlų rožinė
Pastelinė mėlyna

2. Gamta ir tvarumas: žemės atspalviai

Visuomenės dėmesys tvarumui ir ekologiškumui išlieka stiprus, tad 2025 metų spalvų paletėje tikimasi matyti daug gamtos įkvėptų tonų. Žemės ir natūralūs atspalviai, tokie kaip terakota, samanų žalia, molio ruda ir smėlio spalvos, suteiks šilumos ir natūralumo pojūtį. Šios spalvos taps pagrindine kryptimi tiek interjero dizaino, tiek mados pasaulyje, padedant žmonėms rasti ryšį su gamta.

Spalvų pavyzdžiai:

  • Terakota
  • Samanų žalia
  • Smėlio tonai
  • Molio ruda
Samanų žalia ir smėlio tonai. Pantone spalvos tinkamos naudoti ne tik drabužiuose, bet ir namų interjere.
Terakota spalva
Molio ruda

3. Skaitmeninė futuristika: ryškios ir intensyvios spalvos

2025 metais bus pastebima stipri futuristinio, ryškių spalvų sugrįžimo banga. Ryškios, intensyvios spalvos, tokios kaip „kibirkščiuojanti oranžinė“, „elektrinė mėlyna“ ir „neoninė žalia“, simbolizuos inovacijas ir drąsius pasirinkimus. Šios spalvos gali tapti svarbia dalimi futuristinių projektų ir technologinių inovacijų sferose, suteikdamos energijos ir modernumo pojūtį.

Spalvų pavyzdžiai:

  • Kibirkščiuojanti oranžinė
  • Elektrinė mėlyna
  • Neoninė žalia
Kibirkščiuojanti oranžinė ir rlektrinė mėlyna interjere
Neoninė žalia

4. Retro romantika: švelnios ir rafinuotos spalvos

Nors futurizmas 2025 metais bus svarbus, daugeliui žmonių ir toliau reikės pabėgimo į ramesnes, rafinuotas spalvas. Švelnūs retro tonai, tokie kaip „pastelinė persikų spalva“, „gelsvai pilka“ ir „rami levandų spalva“, taps svarbia dalimi kuriant jaukius, romantizuotus interjerus ar drabužių derinius.

Spalvų pavyzdžiai:

  • Pastelinė persikų spalva
  • Gelsvai pilka
  • Šviesi levandų spalva
Pastelinė persikų ir gelsvai pilka spalvos
Šviesi levandų spalva

5. Spalvų deriniai ir kontrastai

2025 metais spalvų paletės daugiausia dėmesio skirs spalvų deriniams. Vienas iš populiariausių stilių bus drąsūs kontrastai, kur minkšti, pasteliniai tonai bus derinami su ryškiomis, sodriomis spalvomis. Toks derinimas atspindės balansą tarp tradicijų ir naujovių, tarp gamtos ir technologijų, taip atspindint įvairialypę žmonijos patirtį.

Kaip šios spalvos paveiks mados ir interjero pasaulį?

Mados pramonėje galime tikėtis pamatyti daugiau drąsių eksperimentų su spalvų deriniais, kur pasteliniai ir ryškūs tonai bus derinami netikėtose kombinacijose. Interjero dizaino pasaulyje spalvos kurs ramią ir jaukią atmosferą namuose, su ryškiais elementais, kurie pridės modernumo pojūtį.

Mano išsaugoti straipsniai