Tam tikrų maisto produktų valgymas prieš vartojant alkoholį gali turėti teigiamos įtakos jūsų bendrai sveikatai ir padėti apriboti per didelio alkoholio kiekio vartojimo padarinius.
Pasirinkę tinkamus maisto produktus galite sulėtinti alkoholio absorbciją, pagerinti kepenų veiklą ir palaikyti geresnį pagrindinių maistinių medžiagų balansą. Štai keli geriausi maisto produktai, kuriuos reikėtų valgyti prieš geriant alkoholį.
Kiaušiniai
Protinga pradėti nuo kiaušinių, nes juose gausu baltymų. Baltymų turtingas maistas gali padėti pasijusti sotiems, atitolinti alkoholio įsisavinimą ir sumažinti naktinio užkandžiavimo tikimybę. Jie yra pastovus energijos šaltinis, padedantis geriau susidoroti su alkoholio poveikiu.
Avižinė košė
Tai puikus pasirinkimas dėl didelio skaidulų ir baltymų kiekio. Skaidulos padeda sulėtinti alkoholio įsisavinimą ir palaipsniui išlaisvinti energiją. Be to, žinoma, kad avižos gerina kepenų veiklą, nes padeda detoksikacijos procesui.
Graikiškas jogurtas
Prieš vartojant alkoholį naudinga suvalgyti porciją graikiško jogurto. Šiame produkte gausu baltymų, angliavandenių ir sveikųjų riebalų. Šis derinys padeda pasisotinti ir lėtina alkoholio absorbciją. Graikiškame jogurte esantys baltymai ir riebalai padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir suteikia ilgalaikės energijos visam vakarui.
Avokadai
Avokadai, kuriuose yra daug mononesočiųjų riebalų ir kalio, gali padėti sušvelninti alkoholio poveikį. Jame esantys mononesotieji riebalai lėtina alkoholio absorbciją, o kalis padeda subalansuoti elektrolitus organizme. Šis derinys padeda palaikyti geresnį hidratacijos lygį ir sumažina sunkių pagirių simptomų tikimybę.
Riešutai ir sėklos
Riešutuose ir sėklose gausu svarbiausių maistinių medžiagų, kurios gali neutralizuoti neigiamą alkoholio poveikį. Juose gausu skaidulų, baltymų, magnio, kalio ir kalcio. Šios maistingosios medžiagos padeda palaikyti tinkamas organizmo funkcijas, pavyzdžiui, drėkinimą, nervų funkciją ir kaulų sveikatą, kurios gali sutrikti dėl alkoholio vartojimo.
Saldžiosios bulvės
Prieš vartojant alkoholį į valgį įtraukti saldžiųjų bulvių yra protingas pasirinkimas. Saldžiosiose bulvėse yra daug sudėtinių angliavandenių, kurie ilgiau skaidomi. Šis lėtesnis virškinimo procesas padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir ilgesnį laiką išlaiko energijos lygį, todėl sumažėja tikimybė, kad vartodami alkoholį jausitės pavargę.
Tinkamų maisto produktų pasirinkimas prieš vartojant alkoholį gali turėti didelę įtaką tam, kaip jūsų organizme vyksta medžiagų apykaita ir kaip jis reaguoja į alkoholį. Įtraukdami šiuos maisto produktus į valgį prieš gerdami, galite sulėtinti alkoholio absorbciją, pagerinti kepenų veiklą, subalansuoti elektrolitus ir palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje.