NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
kaip dėti produktus į šaldytuvą
Šaldytuvas

Naktipiečiai be sąžinės graužaties: receptai vėlyviems užkandžiams

Daugeliui pažįstamas vakarinio užkandžiavimo potraukis, kai diena eina į pabaigą, o alkis tarsi nepaliauja priminti apie save. Norisi ko nors skanaus, tačiau sveikos mitybos entuziastams tai gali kelti klausimų – ar tikrai verta valgyti vėlai vakare? Geros žinios – egzistuoja sveiki užkandžiai, kurie neapsunkins ir padės išvengti sąžinės graužaties. Štai keletas lengvų receptų, kurie tinka net vėlai vakare!

1. Graikiškas jogurtas su uogomis ir riešutais

Reikės:

  • 1 puodelio graikiško jogurto
  • ½ puodelio šviežių uogų (pvz., mėlynės, avietės)
  • 1 valgomojo šaukšto migdolų arba graikinių riešutų
  • Šlakelio medaus arba klevų sirupo (pasirinktinai)

Paruošimas:

  1. Įdėkite graikišką jogurtą į dubenėlį, ant viršaus užberkite uogas.
  2. Apibarstykite riešutais ir, jei norisi daugiau saldumo, įpilkite šlakelį medaus ar klevų sirupo.
  3. Mėgaukitės lengvu, bet sočiu užkandžiu.

Graikiškas jogurtas turi daug baltymų, todėl padeda sumažinti alkį, o uogos ir riešutai praturtina organizmą vitaminais bei antioksidantais.

2. Kepti obuolių skiltelės su cinamonu

Reikės:

  • 1 didelio obuolio
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • ½ arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus
  • Šlakelio medaus (pasirinktinai)

Paruošimas:

  1. Obuolį supjaustykite skiltelėmis.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir sudėkite obuolio skilteles.
  3. Apibarstykite cinamonu ir, jei norite daugiau saldumo, įpilkite šiek tiek medaus.
  4. Kepkite 5-7 minutes, kol obuoliai taps minkšti ir šiek tiek karamelizuoti.

Obuoliai su cinamonu yra puikus šilto ir kvapnaus užkandžio pasirinkimas, kuris patenkina saldumo poreikį ir suteikia skaidulų.

3. Avokado ir daržovių skrebutis

Reikės:

  • ½ prinokusio avokado
  • 1 viso grūdo duonos riekės
  • Šiek tiek pomidorų, agurkų ar paprikų (pasirinktinai)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Užtepkite avokadą ant skrudintos viso grūdo duonos riekės.
  2. Apibarstykite druska, pipirais ir uždėkite šiek tiek supjaustytų daržovių.
  3. Galite pridėti dar ir šviežių žalumynų, pvz., rukolos ar špinatų.

Avokadas suteikia sveikųjų riebalų, kurie padeda jaustis sotiems, o viso grūdo duona praturtina skaidulomis.

4. Agurkų ir humuso užkandis

Reikės:

  • 1 didelio agurko
  • 3–4 valgomųjų šaukštų humuso
  • Šiek tiek paprikos miltelių ar sezamo sėklų apibarstymui

Paruošimas:

  1. Supjaustykite agurką griežinėliais.
  2. Ant kiekvieno griežinėlio uždėkite šiek tiek humuso.
  3. Papuoškite paprikos milteliais arba sezamo sėklomis.

Šis užkandis yra lengvas, bet sotus ir puikiai tinka tiems, kas mėgsta traškesnius skonius. Agurkas gaivina, o humusas suteikia baltymų bei sveikųjų riebalų.

5. Bananų ir žemės riešutų sviesto riekelės

Reikės:

  • 1 banano
  • 1–2 valgomųjų šaukštų natūralaus žemės riešutų sviesto

Paruošimas:

  1. Supjaustykite bananą griežinėliais.
  2. Ant kiekvieno griežinėlio užtepkite šiek tiek žemės riešutų sviesto.

Bananas suteikia natūralaus saldumo ir energijos, o žemės riešutų sviestas – baltymų bei sveikųjų riebalų, padedančių pasisotinti be persivalgymo.

6. Varškės kremas su šviežiais vaisiais

Reikės:

  • ½ puodelio liesos varškės
  • ½ puodelio mėgstamų šviežių vaisių (pvz., obuolių, kriaušių, vynuogių)
  • Šlakelio medaus arba klevų sirupo (pasirinktinai)

Paruošimas:

  1. Sudėkite varškę į dubenėlį ir išmaišykite.
  2. Įmaišykite šviežius vaisius ir šiek tiek medaus arba klevų sirupo.

Varškė yra puikus baltymų šaltinis, padedantis sumažinti alkį, o vaisiai suteikia natūralaus saldumo ir vitaminų. Tai lengvas ir sveikas užkandis, puikiai tinkantis vėlyvam vakarui.

naminis jogurtas
sveikuoliški receptai

7. Kukurūzų spragėsiai su alyvuogių aliejumi

Reikės:

  • 2–3 puodelių kukurūzų grūdų spraginimui
  • 1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Paruošimas:

  1. Keptuvėje ar specialioje spraginimo mašinoje paspraginkite kukurūzų grūdus, apšlakstę juos alyvuogių aliejumi.
  2. Pagardinkite druska pagal skonį.

Spragėsiai – lengvas ir mažai kalorijų turintis užkandis, kuris patenkina traškesnio maisto norą be papildomų kalorijų.

Mano išsaugoti straipsniai