PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Nektarinai
Nektarinai

Nektarinų sezonas įsibėgėja: nustebsite, kaip gardžiai ir nebrangiai galima mėgautis šiais vaisiais

Prasidėjusi vasara lepina gausėjančiu gardžiausių vaisių pasirinkimu. Akims raibstant nuo šiltojo sezono gėrybių, vis daugiau tautiečių simpatijų užsitarnauja sultingieji nektarinai, kurie yra puikiai panaudojami tiek vaisių dubenėliams ar desertams, tiek ir pikantiškiems patiekalams. „Maximos” kulinarijos meistrai dalijasi net trimis originaliais, nebrangiais ir itin nedaug ingredientų reikalaujančias receptais, kurių pagrindinė žvaigždė – nektarinai geltonu minkštimu.

Į Italiją nukeliančios salotos

„Maximos” kulinarijos meistrai šią vasarą siūlo išbandyti ant grilio keptų nektarinų, buratos ir prosciutto kumpio salotas, kurios leis pasijusti lyg ramiose atostogose saulėtoje Italijoje. Šiam patiekalui paruošti jums reikės:

  • 2 vnt. nektarinų geltonu minkštimu;
  • 125 g buratos;
  • 4–6 riekelių prosciutto kumpio;
  • saujos gražgarsčių;
  • baziliko lapelių;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. balzaminio acto;
  • 1 a. š. medaus;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimas. Supjaustykite nektarinus puselėmis arba skiltelėmis ir apkepkite ant grilio ar keptuvėje, kol jie šiek tiek karamelizuosis. Į lėkštę dėkite gražgarstes, apkepintus nektarinus, suplėšytą buratos sūrį ir prosciutto kumpį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, medumi. Pagardinkite druska, pipirais ir baziliko lapeliais.

Nektarinų ir bazilikų duetas

Ieškantys papildomų idėjų gaivioms vasariškoms salotoms, turėtų išbandyti nektarinų, mocarelos ir bazilikų padažo salotas. Šiam patiekalui jums reikės:

  • 2–3 vnt. sunokusių nektarinų geltonu minkštimu;
  • 100 g mocarelos;
  • 50 g fetos;
  • saujos gražgarsčių;
  • 1 v. š. skrudintų ir smulkintų graikinių riešutų;
  • kelių šviežių mėtos lapelių.

Bazilikų padažui jums reikės:

  • 20 g šviežio baziliko lapelių;
  • 0,5 a. š. Dižono garstyčių;
  • 0,5 v. š. citrinos sulčių;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. balzaminio acto;
  • ¼ a. š. medaus;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimas. Sudėkite visus padažo ingredientus į smulkintuvą ar trintuvą. Plakite iki vientisos tekstūros. Jei reikia, įpilkite šaukštelį vandens, kad padažas būtų skystesnis. Nektarinus supjaustykite skiltelėmis. Į lėkštę dėkite gražgarstes, nektarinus, plėšytą mocarelos ir sutrupintą fetos sūrį. Apibarstykite graikiniais riešutais, žolelėmis, užpilkite paruoštą padažą ir skanaukite!

Kai norisi saldaus – kepti nektarinai su cinamono ir medaus padažu

„Maximos” kulinarijos meistrai siūlo nepamiršti, kad nektarinai puikiai atsiskleidžia ir desertuose bei siūlo išbandyti keptų nektarinų su cinamono ir medaus padažu receptą. Šiam patiekalui paruošti jums reikės:

  • 2–3 vnt. sunokusių nektarinų geltonu minkštimu;
  • 3–4 v. š. medaus;
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • 2–3 šaukštų šalto vandens.

Gaminimas. Nektarinus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Žievelę galite palikti arba ją nulupti – kaip pageidaujate. Mažame puode sumaišykite medų bei cinamoną. Šildykite ant vidutinės ugnies, kol medus ištirps ir padažas taps vientisas. Jei matysite, kad padažas yra per tirštas, įpilkite šiek tiek šalto vandens ir gerai išmaišykite.

Nektarinų puseles sudėkite į kepimo indą, ant viršaus supilkite paruoštą padažą. Kepkite iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol nektarinai suminkštės ir padažas pradės lengvai burbuliuoti. Iškepusius nektarinus patiekite šiltus, juos galite pagardinti ledais ar jogurtu, smulkintais graikiniais riešutais.

Mano išsaugoti straipsniai