Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!

Vegetariški receptai, kurie patiks ir mėsos mėgėjams

Vegetariški patiekalai gali būti sotūs, skoningi ir patrauklūs ne tik vegetarams, bet ir tiems, kurie įprastai renkasi mėsą. Šie receptai skirti įtikinti net ir didžiausius mėsos mėgėjus, kad augalinė mityba gali būti ypatingai gardi ir kupina įvairiausių skonių.


1. Troškintos daržovės su pupelėmis ir ryžiais

Šis patiekalas yra sotus, kupinas baltymų, turtingo skonio ir kvapų. Pupelės praturtina patiekalą baltymais, o daržovės suteikia gausų skonių mišinį.

Ingredientai:

  • 1 puodelis virtų juodųjų pupelių (arba skardinės pupelės)
  • 1 svogūnas, supjaustytas smulkiai
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 paprika, supjaustyta kubeliais
  • 1 cukinija, supjaustyta griežinėliais
  • 1 pomidoras, smulkiai supjaustytas
  • 1 šaukštelis kmynų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šiek tiek aliejaus kepimui
  • 1 puodelis virtų rudųjų ryžių

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir apkepinkite svogūną bei česnaką.
  2. Įdėkite papriką, cukiniją ir pomidorą, kepkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Įmaišykite virtas pupeles, kmynus, druską ir pipirus. Troškinkite dar keletą minučių.
  4. Patiekite su ryžiais ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

2. Keptos saldžiosios bulvės su avinžirniais ir tahini padažu

Šis patiekalas pasižymi saldžiųjų bulvių ir avinžirnių deriniu, kuris suteikia sotumo ir yra puikus baltymų šaltinis.

Ingredientai:

  • 2 didelės saldžiosios bulvės
  • 1 puodelis virtų avinžirnių (arba skardinės avinžirniai)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai, paprikos milteliai pagal skonį

Tahini padažui:

  • 2 šaukštai tahini pastos
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis klevų sirupo
  • Šiek tiek vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją

Paruošimas:

  1. Saldžiąsias bulves perpjaukite per pusę, aptepkite aliejumi ir pabarstykite druska bei paprikos milteliais.
  2. Kepkite orkaitėje 200 °C apie 30 minučių, kol bulvės suminkštės.
  3. Avinžirnius pakepinkite su druska, pipirais ir aliejumi, kol taps traškūs.
  4. Tahini padažui visus ingredientus sumaišykite dubenėlyje.
  5. Patiekite saldžiąsias bulves su avinžirniais, apliekite tahini padažu.

3. Vegetariški baklažanų „kepsneliai“

Baklažanai puikiai imituoja mėsos tekstūrą, todėl šie vegetariški „kepsneliai“ gali nustebinti net ir mėsos mėgėjus.

Ingredientai:

  • 1 didelis baklažanas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 puodelis džiūvėsėlių
  • 1/2 puodelio miltų
  • 1 šaukštelis druskos ir pipirų
  • 2 kiaušiniai arba augalinė alternatyva
  • Šiek tiek aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Baklažano griežinėlius apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušiniuose ir padengite džiūvėsėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite baklažanus iki auksinės spalvos.
  3. Patiekite su padažu (tarkime, pomidorų ar jogurtiniu padažu) ir šviežiomis žolelėmis.

4. Sūrio ir špinatų lazanija su daržovių sluoksniu

Ši lazanija yra be mėsos, tačiau su daug daržovių, todėl ji soti ir puikiai tinka mėgstantiems mėsą dėl savo sodraus skonio ir tekstūros.

Ingredientai:

  • 1 dėžutė lazanijos lakštų
  • 2 puodeliai šviežių špinatų
  • 1 puodelis rikotos sūrio
  • 1 puodelis tarkuoto mocarelos sūrio
  • 1 puodelis pomidorų padažo
  • Druska, pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Išvirkite lazanijos lakštus pagal instrukcijas.
  2. Špinatus apkepkite ir sumaišykite su rikotos sūriu, druska ir pipirais.
  3. Skardoje sluoksniuokite: lakštas, pomidorų padažas, špinatai su rikota, mocarela. Kartokite, kol sudėsite visus ingredientus.
  4. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris išsilydys ir įgaus auksinę spalvą.

5. Meksikietiški daržovių „tacos“ su juodosiomis pupelėmis ir guakamole

Daržovių „tacos“ puikiai pakeičia tradicinius mėsos tacos, tačiau juose gausu skonio, o juodosios pupelės suteikia baltymų ir sotumo.

Ingredientai:

  • 8 taco lukštai
  • 1 puodelis juodųjų pupelių (virtų arba konservuotų)
  • 1/2 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 paprika, supjaustyta kubeliais
  • 1 pomidoras, supjaustytas
  • 1 šaukštelis kmynų, čili pipirų ir druskos pagal skonį
  • Guakamole padažas (avokadas, citrinos sultys, druska ir pipirai pagal skonį)

Paruošimas:

  1. Apkepkite svogūną, papriką ir pomidorą keptuvėje su prieskoniais, kol suminkštės.
  2. Įdėkite pupeles ir maišykite, kol viskas gerai susimaišys ir įšils.
  3. Taco lukštuose dėkite daržovių mišinį, guakamole ir papildykite šviežiomis žolelėmis.
tacos
Mano išsaugoti straipsniai