Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
naminis jogurtas
sveikuoliški receptai

5 lengvi žiemos desertai, kurie patiks visai šeimai

Žiemos vakarai – puikus metas leisti laiką su šeima ir mėgautis gardžiais desertais, kurie sušildys ne tik kūną, bet ir širdį. Paruošėme jums penkis paprastus ir gardžius žiemos desertų receptus, kuriuos lengvai pasigaminsite namuose ir kurie tikrai patiks visai šeimai.


1. Šilto obuolių pyrago aromatas

Sudedamosios dalys:

  • 4 dideli obuoliai
  • 100 g cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 150 g sviesto
  • 200 g miltų

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi bei cinamonu.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  3. Paruoškite trupininį tešlos pagrindą: sviestą sumaišykite su miltais ir cukrumi, kad susidarytų trupiniai.
  4. Obuolius sudėkite į kepimo formą ir apibarstykite trupiniais.
  5. Kepkite 30–40 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
obuolių pyragas

2. Šokoladinis fondiu – žiemos vakaro hitas

Sudedamosios dalys:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 ml grietinėlės
  • Vaisiai: braškės, obuoliai, bananai, vynuogės

Gaminimas:

  1. Šokoladą ištirpinkite kartu su grietinėle ant silpnos ugnies, nuolat maišydami.
  2. Supilkite į fondiu indą arba mažą dubenėlį.
  3. Supjaustykite vaisius gabalėliais ir patiekite kartu su šokoladu.
saldumynai
Juodasis šokoladas

3. Sniego rutuliukai su kokosu

Sudedamosios dalys:

  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto
  • 3 šaukštai kakavos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 50 g kokosų drožlių

Gaminimas:

  1. Sausainius susmulkinkite iki trupinių.
  2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su kakava, cukrumi ir sausainių trupiniais.
  3. Formuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite kokosų drožlėse.
  4. Laikykite šaldytuve 1–2 valandas prieš patiekiant.

4. Imbieriniai sausainiai – žiemos klasika

Sudedamosios dalys:

  • 150 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 250 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis imbiero miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono

Gaminimas:

  1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį.
  2. Į masę įmaišykite miltus, imbierą ir cinamoną. Suformuokite tešlą ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
  3. Iškočiokite tešlą ir formuokite sausainius.
  4. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 10–12 minučių.
kalėdiniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai

5. Karštas šokoladas su zefyriukais

Sudedamosios dalys:

  • 500 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 2 šaukštai cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • Maži zefyriukai

Gaminimas:

  1. Pieną pašildykite puode, įdėkite šokolado gabaliukus, cukrų ir druską. Maišykite, kol šokoladas ištirps.
  2. Supilkite į puodelius ir ant viršaus uždėkite zefyriukų.
karštas gėrimas
Karštas šokoladas
Mano išsaugoti straipsniai