NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Bananų duona
Parudavę bananai

5 receptai, kur galite panaudoti parudavusius bananus

Parudavę bananai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi įvairiems receptams. Juose esantis natūralus saldumas ir minkšta tekstūra idealiai tinka kepiniams, desertams ir net sveikiems užkandžiams. Štai penki paprasti ir gardūs receptai, kurie leis jums panaudoti parudavusius bananus ir išvengti maisto švaistymo!

Maisto tinklaraštininkė Viktorija Uzielė siūlo pasigaminti gardžius lynelius su bananais ir obuoliu
bananiniai blyneliai

1. Drėgnas bananų pyragas

Ingredientai:

  • 3 parudavę bananai
  • 2 puodeliai miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/2 puodelio sviesto, kambario temperatūros
  • 1 puodelis cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175°C.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą ir cukrų iki purios masės, pridėkite kiaušinius ir vanilės ekstraktą, viską išmaišykite.
  3. Kitame dubenyje sutrinkite bananus, tada pridėkite juos prie sviesto ir cukraus mišinio.
  4. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską, viską gerai išmaišykite.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 50-60 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.

2. Bananų ir avižų sausainiai

Ingredientai:

  • 2 prinokę bananai
  • 1 puodelis avižų
  • 1/2 puodelio razinų ar šokolado gabaliukų (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Bananuose sutrinkite bananus iki vientisos masės.
  3. Į bananus įmaišykite avižas ir, jei norite, pridėkite razinų ar šokolado gabaliukų.
  4. Šaukštu suformuokite sausainius ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  5. Kepkite apie 12-15 minučių, kol sausainiai taps lengvai auksinės spalvos.

3. Šokoladiniai bananų keksiukai

Ingredientai:

  • 3 parudavę bananai
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1/4 puodelio sviesto, ištirpinto
  • 1 kiaušinis
  • 1 puodelis miltų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 puodelio kakavos miltelių
  • Šokolado gabaliukai (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Dubenyje sutrinkite bananus, pridėkite cukrų, ištirpintą sviestą ir kiaušinį, viską gerai išmaišykite.
  3. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, sumaišykite iki vientisos masės.
  4. Tešlą supilkite į keksiukų formeles ir, jei norite, užberkite šokolado gabaliukų.
  5. Kepkite apie 18-20 minučių, kol keksiukai taps minkšti ir kvapnūs.
sveikuoliski keksiukai

4. Bananų ir graikinių riešutų duona

Ingredientai:

  • 3 parudavę bananai
  • 1/3 puodelio sviesto, ištirpinto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 1 kiaušinis, lengvai plakamas
  • 1 puodelis miltų
  • 1/2 puodelio graikinių riešutų, smulkintų

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175°C.
  2. Sutrinkite bananus iki vientisos masės ir sumaišykite juos su ištirpintu sviestu.
  3. Pridėkite cukrų, kiaušinį, kepimo miltelius, druską ir viską išmaišykite.
  4. Įmaišykite miltus ir graikinius riešutus.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 50-60 minučių.

5. Šaldytas bananų kokteilis

Ingredientai:

  • 2 parudavę bananai
  • 1 puodelis migdolų ar kokosų pieno
  • 1 šaukštas kakavos miltelių
  • 1 šaukštas žemės riešutų sviesto (nebūtina)
  • Ledukai (nebūtina)

Paruošimas:

  1. Bananus supjaustykite ir įdėkite į šaldytuvą bent valandai, kad jie sušaltų.
  2. Šaldytus bananus dėkite į maišytuvą, supilkite migdolų ar kokosų pieną, pridėkite kakavos miltelių ir, jei norite, žemės riešutų sviesto.
  3. Maišykite iki vientisos masės. Jei norite tirštesnio kokteilio, pridėkite ledų.
  4. Mėgaukitės šiuo sveiku ir gardžiu desertu!
Mano išsaugoti straipsniai