Šis Linos Devawell receptas – tikra svajonė pistacijų ir švelnaus kremo mėgėjams. Čia susijungia natūralus pistacijų sviesto riešutinis skonis, subtilus vanilės aromatas ir machos suteikiamas gaivus žalumas. Be pridėtinio cukraus, tačiau kupinas skonio ir švelnumo – šis kremas puikiai tiks kaip desertas po vakarienės, užtepėlė ant skrebučio ar pagardas vaisiams. Paruošimas itin paprastas, o rezultatas – tarsi iš prabangaus desertų baro.

Ingredientai:
• 1 stiklinė grietinėlės;
• 1/2 stiklinės ištirpinto sviesto;
• 1 kaušelis vanilinių baltymų miltelių;
• 1/4 stiklinės agavų arba klevų sirupo;
• 1/2 – 1 stiklinės pistacijų sviesto (be cukraus);
• Žiupsnelis machos miltelių;
• 1 stiklinė pistacijų.

Gaminimas:
1. Smulkiai sukapokite pistacijas.
1/4 jų sutrinkite trintuvu, o likusią dalį pasilikite papuošimui.
2. Į trintuvą sudėkite:
• Grietinėlę
• Ištirpintą sviestą
• Vanilinius baltymų miltelius
• Agavų/klevų sirupą
• Pistacijų sviestą
• Machos miltelius
• Sumaltas pistacijas
3. Plakite 1- 3 minutes, kol masė taps kreminė, vientisa ir šilko glotnumo.
4. Patiekiant pabarstykite smulkintomis pistacijomis.
Kreminis, tirštas ir praturtintas baltymais!







