Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Įdarytas avokadas

Dienos receptas: įdarytas avokadas

Įdarytas avokadas – puikus užkandis ar net lengvas pietų patiekalas, kuriame dera maistingi ingredientai, sveiki riebalai ir sodrus skonis. Šis receptas tiks tiek vegetarams, tiek mėsos mėgėjams, nes įdarą galite pritaikyti pagal savo skonį!

Ingredientai:

  • 2 prinokę avokadai
  • 1/2 puodelio virtų avinžirnių arba juodųjų pupelių (galite naudoti konservuotus, nuskalautus)
  • 1/2 pomidoro, smulkiai supjaustyto
  • 1/4 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1/4 puodelio kukurūzų grūdelių (galite naudoti šviežius arba konservuotus)
  • 2 šaukštai graikiško jogurto arba majonezo (pasirinktinai)
  • 1 šaukštelis šviežių citrinos arba laimo sulčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežių kalendrų arba petražolių garnyrui

Paruošimas:

  1. Paruoškite avokadus: prapjaukite avokadus per pusę ir išimkite kauliuką. Išimkite šiek tiek minkštimo, kad įdarymui būtų daugiau vietos. Išimtą minkštimą smulkiai supjaustykite ir padėkite į dubenį.
  2. Paruoškite įdarą: į dubenį su avokado minkštimu pridėkite avinžirnius arba pupeles, pomidorą, raudonąjį svogūną, kukurūzus ir jogurtą arba majonezą (pagal skonį). Užpilkite citrinos arba laimo sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Įdarykite avokadus: įdėkite paruoštą mišinį į kiekvieną avokado pusę, tolygiai paskirstydami įdarą.
  4. Papuoškite: garnyruokite šviežiomis kalendromis arba petražolėmis, kad patiekalas įgautų šviežumo ir ryškumo.

Šį patiekalą galite patiekti tiesiog kaip lengvą užkandį arba su salotomis kaip pilnavertį pietų patiekalą. Jis puikiai tinka vasaros sezonui ir yra itin maistingas bei greitai paruošiamas!

Mano išsaugoti straipsniai