NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Mandarinų pyragas

Dienos receptas: mandarinų pyragas

Šiandien dalinamės receptu, kuris yra puikus desertas rudens ir žiemos vakarams – mandarinų pyragas. Šis pyragas ne tik nuostabiai kvepia citrusais, bet ir yra drėgnas, minkštas ir labai aromatingas. Pateikiame paprastą, tačiau išskirtinį receptą, kuriam prireiks tik keleto ingredientų.

Ingredientai:

  • 4–5 mandarinai
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 100 ml jogurto ar kefyro
  • Žiupsnelis druskos
  • (pasirinktinai) cukraus pudra papuošimui

Gaminimo eiga:

1. Paruošimas:

  1. Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 180 °C.
  2. Mandarinus nuplaukite ir nulupkite. Sėklų turinčius mandarinus išimkite.

2. Tešlos paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki masė taps puri ir šviesi.
  2. Supilkite ištirpintą sviestą ir jogurtą (ar kefyrą), gerai išmaišykite.
  3. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Maišykite tol, kol masė taps vientisa.

3. Mandarinų paruošimas:

  1. Mandarinų skilteles smulkiai supjaustykite arba naudokite virtuvinį kombainą, kad gautumėte švelnų tyrę.
  2. Supilkite mandarinų tyrę į tešlą ir švelniai įmaišykite.

4. Kepimas:

  1. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu.
  2. Kepkite apie 30–35 minutes arba kol pyragas taps auksinės spalvos, o įkištas medinis pagaliukas išlįs sausas.

5. Patiekimas:

  • Leiskite pyragui atvėsti, tada galite pabarstyti cukraus pudra.
  • Pyragas puikiai dera su puodeliu arbatos arba kavos.

Patarimai:

  • Jei norite intensyvesnio skonio, įberkite truputį cinamono ar kardamono.
  • Jei norite šiek tiek rūgštumo, galite pridėti šiek tiek citrinų sulčių.

Skanaus!

Mandarinų pyragas
Mano išsaugoti straipsniai