Aguonų pyragas – tai tradicinis skanėstas, kuris tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms, pavyzdžiui, didžiosioms metų šventėms. Šis receptas yra paprastas, tačiau kupinas skonio – kvapnios maltos aguonos, sviesto švelnumas ir migdolų aromato užuomina suteikia pyragui išskirtinį skonį. Pasigaminkite šį pyragą savo namuose ir mėgaukitės jaukiais rudens vakarais su puodeliu arbatos ar kavos.
Receptu dalinasi Gražina iš „Gamink kartu“.
Reikės:
- 200 g maltų aguonų
- 8 šaukštai karšto vandens
Maltas aguonas užpilkite karštu vandeniu, išmaišykite ir pastatykite į šoną.
Tešlai:
- 200 g miltų
- 5 vnt kiaušiniai
- 170 g cukraus
- 200 g sviesto
- 2 arb. š kepimo miltelių
- keli lašeliai migdolų esensijos ( nebūtina )
Sviestą pertrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius, viską gerai išsukti. Dėti aguonas, kelis lašelius migdolų esencijos, išmaišyti. Berti sijotus miltus ir kepimo miltelius, dar kartelį viską išmaišyti. Pilti į kepimo formą ir kepti 170 laipsnių temperatūroje 50-55 min.