Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Rududu

Ką gaminti su „Rududu“? Gardžiausios idėjos desertams ir saldumynams

„Rududu“ – karamelinis kondensuotas pienas, kurio saldumas ir kreminė tekstūra pavergė ne vieno smaližiaus širdį. Šis ingredientas yra universalus – jį galima naudoti pyraguose, sausainiuose, desertuose ar net karštuose gėrimuose. Jei norite išnaudoti „Rududu“ magiją savo virtuvėje, pateikiame keletą idėjų, ką skanaus galite pagaminti.


1. „Rududu“ pyragas be kepimo

Tai vienas paprasčiausių desertų, kuris ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai mėgstamas svečių.

Ingredientai:

  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto
  • 1 indelis „Rududu“
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 šaukštas cukraus pudros
  • Šokolado drožlės arba riešutai dekoravimui

Gaminimas:

  1. Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
  2. Sausainių masę dėkite į pyrago formą ir gerai suspauskite. Palikite šaldytuve 30 min.
  3. Ant sausainių pagrindo tolygiai paskleiskite „Rududu“.
  4. Plakite grietinėlę su cukraus pudra iki standumo ir dėkite ant viršaus.
  5. Pabarstykite šokolado drožlėmis arba riešutais.

2. Bananų ir „Rududu“ desertas

Šis desertas primena garsųjį „Banoffee Pie“, tačiau jį galima greitai pagaminti be didelių pastangų.

Ingredientai:

  • 2 bananai
  • 1 indelis „Rududu“
  • Plakamosios grietinėlės arba vanilinio ledų
  • Migdolų drožlės

Gaminimas:

  1. Supjaustykite bananus griežinėliais ir dėkite į stiklinę ar dubenėlį.
  2. Ant viršaus užpilkite šaukštą „Rududu“.
  3. Patiekite su plakta grietinėle arba ledais.
  4. Papuoškite migdolų drožlėmis.

3. „Rududu“ sausainiai

Saldūs, trapūs ir karamelinio skonio sausainiai su „Rududu“ yra tikra šventė smaližiams.

Ingredientai:

  • 200 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 1 indelis „Rududu“
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas:

  1. Sviestą išplakite su kiaušiniu ir įmaišykite miltus bei žiupsnelį druskos. Suformuokite tešlą ir šiek tiek atšaldykite.
  2. Iškočiokite tešlą ir formuokite sausainius.
  3. Kepkite 180°C temperatūroje apie 10–12 minučių.
  4. Kai sausainiai atvės, kiekvieno viršų aptepkite „Rududu“.

4. „Rududu“ varškės pyragas

Varškės pyragas su karamelės sluoksniu – tai desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 200 g grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1 indelis „Rududu“
  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto

Gaminimas:

  1. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, sudėkite į kepimo formą.
  2. Varškę, grietinę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Supilkite ant sausainių pagrindo.
  3. Kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.
  4. Kai pyragas atvės, viršų aptepkite „Rududu“.

5. „Rududu“ vaflinis tortas

Tradicinis desertas, kurį galite paruošti vos per kelias minutes.

Ingredientai:

  • 1 pakuotė apvalių vaflių
  • 1 indelis „Rududu“

Gaminimas:

  1. Kiekvieną vaflį aptepkite „Rududu“ ir sluoksniuokite vieną ant kito.
  2. Palikite tortą pastovėti šaldytuve kelias valandas, kad suminkštėtų.
  3. Patiekite su šokolado drožlėmis ar pabarstukais.

6. Karštas „Rududu“ gėrimas

Karštas gėrimas su „Rududu“ – puikus pasirinkimas šaltais žiemos vakarais.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė pieno
  • 2 šaukštai „Rududu“
  • Žiupsnelis cinamono

Gaminimas:

  1. Pašildykite pieną puodelyje, įmaišykite „Rududu“ ir maišykite, kol ištirps.
  2. Patiekite su žiupsneliu cinamono.
karštas gėrimas

7. Ledai su „Rududu“

Tai itin paprastas ir greitas būdas sukurti skanų desertą.

Ingredientai:

  • Vaniliniai ledai
  • 2 šaukštai „Rududu“
  • Šokolado gabalėliai ar riešutai papuošimui

Gaminimas:

  1. Ant ledų užpilkite šiek tiek pašildyto „Rududu“.
  2. Pabarstykite šokolado gabalėliais ar riešutais.

8. „Rududu“ ir kokoso kamuoliukai

Šie mažyčiai skanėstai idealiai tinka vaišių stalui.

Ingredientai:

  • 200 g kokoso drožlių
  • 1 indelis „Rududu“
  • 100 g maltų sausainių

Gaminimas:

  1. Sumaišykite „Rududu“, kokoso drožles ir maltus sausainius.
  2. Suformuokite kamuoliukus ir apvoliokite juos kokoso drožlėse.
  3. Palikite šaldytuve 1–2 valandas.
Mano išsaugoti straipsniai