Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
obuolių pyragas
Pyragas

Naminiai rudeniniai pyragai, kurie sušildys šaltais vakarais

Ruduo – tai metas, kai šaltėjantys vakarai kviečia į namus jaukumą, o virtuvė užsipildo šiltais ir kvapniais kepiniais. Naminiai pyragai tampa ne tik skanėstu, bet ir būdu sušildyti šeimą bei draugus. Štai keletas pyragų receptų, kurie tiks šiam metų laikui ir padės pasinerti į rudens malonumus.

1. Obuolių pyragas su cinamonu

Nieko nėra jaukesnio už kvapnų obuolių pyragą, kuris sklinda iš virtuvės. Šis klasikinis pyragas yra tikras rudens simbolis, kurio sudedamosios dalys – obuoliai ir cinamonas – puikiai dera šaltuose vakaruose.

Reikės:

  • 6 didelių obuolių
  • 200 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 250 g miltų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas: Išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės, įmuškite kiaušinius ir sumaišykite. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais ir cinamonu. Supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Nulupkite ir supjaustykite obuolius griežinėliais, išdėliokite juos ant tešlos. Kepkite 180°C orkaitėje apie 45 minutes.

obuolių pyragas
Pyragas

2. Moliūgų pyragas su riešutais ir medumi

Moliūgas yra viena iš populiariausių rudens daržovių, todėl jį verta panaudoti ir pyraguose. Šis moliūgų pyragas su riešutais ir medumi suteiks šiltą ir saldų poskonį, kuris puikiai tiks prie puodelio karštos arbatos.

Reikės:

  • 400 g moliūgų tyrės
  • 150 g medaus
  • 100 g graikinių riešutų
  • 3 kiaušinių
  • 250 g miltų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio sodos
  • 100 ml augalinio aliejaus

Gaminimas: Sumaišykite kiaušinius su medumi ir aliejumi, įdėkite moliūgų tyrę. Sumaišykite miltus su soda ir cinamonu, suberkite į tešlą. Galiausiai įdėkite smulkintus riešutus. Kepkite 180°C orkaitėje apie 50-60 minučių.

Desertas savaitgaliui: tinklaraštininkė Roma Alčauskytė siūlo pasigaminti burnoje tirpstantį morkų pyragą

3. Kriaušių ir imbierų pyragas

Švelnios kriaušės su pikantišku imbieru sukuria nuostabų skonio derinį, kuris sušildys net ir šalčiausią vakarą. Tai puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius arba pavaišinti šeimą netradiciniu desertu.

Reikės:

  • 4 kriaušių
  • 100 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas: Išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės, įmuškite kiaušinius ir sumaišykite. Įmaišykite miltus, imbierą ir kepimo miltelius. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, įdėkite į tešlą. Kepkite 180°C orkaitėje apie 45-50 minučių.

4. Slyvų pyragas su riešutų trupiniais

Šis slyvų pyragas su traškiais riešutų trupiniais idealiai tinka vėsesniems rudens vakarams. Slyvos suteikia gaivų rūgštumą, kuris puikiai dera su saldžiais trupiniais.

Reikės:

  • 500 g slyvų
  • 200 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 100 g migdolų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas: Iš sviesto, miltų ir cukraus paruoškite trupinių tešlą, sumaišydami viską iki trupinių formos. Dalį tešlos dėkite į kepimo formą, sudėkite pusiau perpjautas slyvas, tada užberkite likusią trupinių tešlą ir smulkintus migdolus. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40-45 minutes.

Mano išsaugoti straipsniai