PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Daržovių iešmeliai
Daržovių iešmeliai

Nebrangūs grilio malonumai: kaip iš paprastų dešrelių sukurti skonių fiestą

Saulėtiems orams beldžiantis į duris reiškia tik viena: metas traukti grilį į kiemą, terasą ar prie ežero. Kai šviečia saulė, o oras kvepia vasara, viskas tampa skaniau – net ir paprastos dešrelės gali virsti mažu šventės akcentu.

Dažniausios grilio klaidos

Kad kaip paprasta dešreles pasigaminti, kelios dažniausiai pasitaikančios grilio klaidos gali sugadinti net ir geriausią rezultatą. Pirmoji – per aukšta temperatūra. Dešrelės mėgsta vidutinį karštį: per staigiai apkepintos jos dažnai susprogsta arba išsausėja, o vidus lieka neiškepęs. Tad geriausia būtų leisti joms šiek tiek sušilti kambario temperatūroje ir tik tada dėti ant grotelių.

Kita dažna klaida – durstymas šakute. Suprantama, jog norisi patikrinti, ar sultys teka, bet duriant pažeidžiama odelė, o kartu prarandamas ir visas skonis. Vietoje to verčiau naudokite žnyples ir kepkite atsargiai, nepažeisdami paviršiaus.

Dar viena klaida – pamiršti priedai. Tinkamai parinkti garnyrai suteikia tekstūros, gaivos ir malonaus skonio kontrasto. Grilintos daržovės, traškūs skrebučiai, švelniai aštrokas padažas ar net šiek tiek žolelių – visa tai net paprasčiausią dešrelę pakylėja į visiškai naują lygį.

Vaikams: linksmybės lėkštėje: klasikiniai dešrelių aštuonkojai

Jums reikės:

  • Pieniškų dešrelių
  • Šlakelio aliejaus
  • Pagaliukų,
  • Šviežių daržovių garnyrui (trumpavaisiai agurkai, ridikėliai, pomidorai)

Gaminimas:

Paimkite pienišką dešrelę ir nuo vieno galo iki vidurio perpjaukite į keturias ar šešias „kojas“. Kepant jos išsiskleis ir sukurs aštuonkojo efektą – vaikai bus sužavėti! Ant viršaus galima užlašinti kečupo akims, o patiekti su šviežiomis daržovėmis. Rekomenduojama daržoves paruošti prieš pat patiekiant, kad jos liktų traškios, sultingos ir neišdžiūvusios. Skanaus!

Suaugusiems: grilintų daržovių iešmeliai su krienų–sūrio padažu ir traškiais skrebučiais

Šis receptas – vasaros klasikos interpretacija su skonio akcentais. Puikiai tiks prie keptų dešrelių, o dėl savo universalumo – net ir kaip atskiras vegetariškas patiekalas.

Jums reikės:

  • 1 nedidelės cukinijos
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 raudonojo svogūno
  • Saujos vyšninių pomidorų
  • 1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Medinių iešmelių
  • Dešrelių 

Padažui:

  • 1 šaukšto tarkuotų krienų
  • 2 šaukštų kreminio sūrio
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • 1 šaukšto smulkintų šviežių krapų
  • Žiupsnelio druskos
  • Skrebučiams:
  • 2–3 riekės grūdėtos duonos
  • 1 šaukšto sviesto arba alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako

Gaminimas:

Cukiniją supjaustykite pusmėnuliais arba stambesniais griežinėliais, papriką – stambiais kvadratais, svogūną – ketvirčiais, o vyšninius pomidorus palikite sveikus. Sudėkite viską į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Kepkite ant įkaitinto grilio apie 7–10 minučių, kas kelias minutes pavartydami, kol daržovės gražiai apskrus, bet išlaikys formą. Tuo metu paruoškite padažą. Sumaišykite visus ingredientus – tarkuotus krienus, kreminį sūrį, citrinos sultis, druską ir krapus. Laikykite šaltai, kol patieksite. Paruoškite skrebučius. Duonos riekes lengvai patepkite sviestu arba aliejumi (galite įtrinti česnaku) ir kelias minutes paskrudinkite ant grilio, kol lengvai apskrus ir taps traškios.

Į lėkštę dėkite grilintus daržovių iešmelius, šalia – porą skrebučių ir šaukštelį šalto padažo. Tai puikus garnyras prie keptų dešrelių. Skanaus! 

Mano išsaugoti straipsniai