PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Bulvių iešmeliai
Bulvių iešmeliai

Nostalgiškas receptas: šviežios bulvytės ant iešmo 3 skirtingais būdais

Nors šiek tiek vėliau nei pernai, tačiau ūkininkai jau kasa pirmąjį šių metų lietuviškų bulvių derlių. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pirkėjai pirmųjų šiųmečių šviežių lietuviškų bulvių gali įsigyti nuo trečiadienio. Sezonas kiek vėlavo, tačiau kainai tai įtakos neturėjo.

Šviežios bulvytės ant iešmo 3 skirtingais būdais

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 40 min.

Reikės: 12 mažų šviežių panašaus dydžio bulvių, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 česnako skiltelių, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 3 šaukštų mėgstamų šviežių žolelių (raudonėlio, petražolių, rozmarino, mėtų ir pan.) arba 1 šaukšto džiovintų žolelių mišinio, 2 šaukštų tarkuoto parmezano. 

Antram variantui papildomai reikės: pievagrybių, cukinijos, raudonojo svogūno, ananaso, paprikos, vyšninių pomidorų.

Trečiam variantui papildomai reikės: mėgstamų dešrelių.

Bulvių iešmeliai
Bulvių iešmeliai

Gaminame:

  1. Bulves gerai nušveiskite ir apie 8-10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Jos turi būti apvirusios, tačiau ne visiškai išvirusios. 
  2. Jei naudojate medinius iešmelius, prieš tai juos pamirkykite vandenyje apie 30 minučių.
  3. Paruoškite česnako ir žolelių mišinį – su aliejumi sumaišykite smulkintus žalumynus, išspaustą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. 
  4. Ruošiant antrą variantą, visas daržoves ir vaisius supjaustykite gabalėliais. Trečiąjį – dešreles supjaustykite maždaug 2 cm storio riekelėmis.
  5. Visas bulves (ir daržoves, dešreles, jeigu kepate su jomis) gerai padenkite žolelių ir česnako mišiniu ir verkite ant iešmų. Papildomus priedus verkite pakaitomis su bulvėmis.
  6. Kepkite grilyje 15–20 minučių arba kol taps auksinės spalvos, kelis kartus apverčiant. Laikas priklausys nuo bulvių dydžio. Pabaigoje nuimkite, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir grąžinkite virš žarijų dar kelioms minutėms. Skanaus!
Mano išsaugoti straipsniai