Nors triušienos ar brandintos jautienos patiekalus dažniausiai ruošiame šventėms, smagu jų paskanauti ir be progos – ypač jei mėsos pasitaiko nusipirkti pigiau. Švelnaus skonio, liesa ir minkšta triušiena tikrai patiks mažiesiems šeimos nariams, o brandintos jautienos kepsniais džiaugsis vyresnieji.
Triušiena su morkomis ir porais
Patiekalui reikės:
- 1 kg triušienos;
- 2 šaukštų sviesto;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 vnt. porų;
- 4 vnt. morkų;
- 2 vnt. saliero stiebų;
- 250 g vyšninių pomidorų;
- 1 šaukšto miltų;
- 2 vnt. lauro lapų;
- 1 šaukštelio raudonėlių;
- druskos, pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Troškintuvą įkaitinkite su sviestu, sudėkite triušio skerdenėlės gabaliukus, pakepkite 3 minutes, suberkite supjaustytą salierą, porą ir morkas. Pakepkite dar 3 minutes.
- Sudėkite išspaustą česnaką ir miltus. Viską išmaišykite. Pagardinkite troškinį druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir lauro lapais. Užpilkite vandens, kad vos apsemtų, uždenkite puodą ir troškinkite apie 35 minutes.
- Suberkite pomidorus ir patroškinkite dar 10 minučių.
Skanaus!
