„La maistas. Iššūkis“ kvietė praleisti laiką kartu. Laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco ne tik pasidalino savo šventinėmis tradicijomis, bet ir atsakė į daugeliui rūpimą klausimą – ką daryti su kiaušiniais, kurių nuolat lieka po Velykų? Kaip juos panaudoti gudriai ir naujai, kad nereikėtų nieko išmesti, o taip pat džiugintų ir skonis?
Laidos žiūrovai šventinį rytą išgirdo ir apie gilias Velykų tradicijas bei papročius, kuriuos nupasakojo etnologė Gražina Kadžytė.
Ką anksčiau jaunimas darydavo Didžiojo penktadienio metu? Kokiu eiliškumu būdavo gaminami patiekalai?
Tuo tarpu dvi laidos viešnios parodė, kaip panaudoti po Velykų likusius kiaušinius. Nudžiugo ir tie, kurie mėgsta įdarytus kiaušinius, ir tie, kurie negali atsispirti užtepėlėms – „Barška puodai“ autorė Viktorija ir „Sugar free cooking“ įkūrėja Justina pasidalino net keliais naudingais receptais, kurie pravertė ne tik per Velykas!
Kiaušinių užtepėlė su krabų lazdelėmis
Ingredientai:
- krabų lazdelės;
- šaltai rūkyta lašišos filė;
- virti kiaušiniai;
- svogūnas;
- krapai;
- vyšniniai pomidorai;
- ikrai;
- majonezas;
- druska;
- pipirai;
- duoniukai.
Gaminimo eiga
Susmulkiname svogūną ir krabų lazdeles, vyšninius pomidorus, krapus ir viską sudedame į dubenį. Supjaustome lašišą, sukapojame virtus kiaušinius, dedame ikrus ir viską sumaišome su majonezu. Masę dedame ant duoniukų ir papuošiame daigais.
