Ar kada nors svajojote apie picą, kuri būtų ne tik greitai paruošiama, bet ir tinkama lengvam užkandžiui ar šeimos savaitgalio pasisėdėjimui? Naminiai picos blyneliai yra tobulas sprendimas! Jie sujungia mėgstamus picos skonius su paprasta blyno forma, kuri patiks tiek mažiems, tiek dideliems.
Ingredientai:
- 1 puodelis miltų
- 1 kiaušinis
- ½ puodelio pieno (priklausomai nuo norimos tešlos tirštumo, galite pridėti daugiau)
- Pomidorų padažas
- Tarkuotas sūris (mozzarella ar kitas mėgstamas)
- Dešra arba kumpis (supjaustytas griežinėliais)
- Pievagrybiai (plonai pjaustyti)
- Pomidorai (supjaustyti griežinėliais arba kubeliais)
- Paprikos (supjaustytos plonomis juostelėmis)
- Druska, pipirai, džiovintas bazilikas, raudonėlis ar kiti mėgstami prieskoniai
Gaminimo eiga:
- Paruoškite tešlą
Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį ir pieną, kol gausite tirštą ir vienalytę tešlą. Jei tešla per tiršta, įpilkite truputį daugiau pieno. Prieskonius galite įberti pagal skonį. - Iškepkite blynelius
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Šaukštu arba samteliu dėkite tešlą į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol blyneliai bus švelniai auksinės spalvos. - Paruoškite picų viršų
Kai blyneliai iškeps, ant kiekvieno jų užtepkite šiek tiek pomidorų padažo. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį, dešrą arba kumpį, pievagrybius, pomidorus ir paprikas. - Šildykite keptuvėje
Sudėkite paruoštus blynelius atgal į keptuvę. Uždenkite keptuvę dangčiu ir šildykite ant nedidelės ugnies, kol sūris išsilydys ir priedai sušils. - Patiekite
Išimkite blynelius iš keptuvės, pabarstykite baziliku ar raudonėliu pagal skonį ir mėgaukitės šviežiomis naminėmis picomis!