Lietuviai neįsivaizduoja Kalėdų be silkės, o italai – be Panettone pyrago. Todėl praėjusio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“ visa tai sujungė! Gian Luca Demarco ir Elena Karalienė ne tik parodė, kaip ir kur gimsta italų pamiltas kalėdinis desertas, bet ir pasidalino neatsivalgomu silkės receptu, kuris neabejotinai papuoš jūsų Kūčių stalą.
Itališka silkė Kūčioms
Ingredientai:
- 2 vnt. silkių filė;
- 1 vnt. kriaušės;
- 2 vnt. raudonųjų svogūnų;
- sauja keptos duonos traškučių;
- 30 g cukraus;
- 20 ml balzaminio acto;
- 80 g kreminio sūrio;
- 20 g sviesto (kepimui);
- Mėtos lapelių.
Gaminimo eiga
Trintuvu susmulkiname du raudonuosius svogūnus. Plonomis riekelėmis supjaustome kriaušę, o riebią silkių file nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir susmulkiname.
Kriaušės juosteles įdedame į keptuvę su išsilydžiusiu sviestu ir pradedame karamelizavimo procesą: beriame cukrų ir pilame balzaminį actą. Kai kriaušės riekelės suminkštėja, jas išimame ir į keptuvę beriame smulkintus svogūnus. Jiems apkepus, pilame balzaminio acto ir beriame cukrų.
Formuojame patiekalą: klojame karamelizuotas kriaušės riekeles, dedame silkę, karamelizuotus svogūnus ir kreminį sūrį.
Ant viršaus beriame trupintus keptos duonos traškučius ir papuošiame mėtos lapeliais. Skanaus!






