Kas gali būti skaniau už mamos ar močiutės keptus maltinukus? Patiekalų pintinė šeimai dalijasi nuostabiu receptu visai šeimai!
Ingredientai
Faršui:
- 500 g maltos mėsos (kiauliena, jautiena, vištiena arba mišrus faršas)
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
- Kiti mėgstami prieskoniai
Įdarui:
- 200 g pievagrybių (arba kitų mėgstamų grybų)
- 1 didelis svogūnas
- Šlakelis aliejaus kepimui
- Druska, pipirai – pagal skonį
Padažui:
- 150 g fermentinio sūrio (tarkuoto)
- 150 ml grietinėlės (12 % riebumo arba pagal pasirinkimą)
- Prieskoniai pagal skonį
Papildomai:
- Folija kepimui
Eiga
Faršą ruošiate taip, kaip jūs mėgstate. Naudojate kokius norite prieskonius.
Iš paruošto faršo, formuojame šulinukus. Juos pripildome kepintais grybais su svogūnais.

Kepti maltinius įkaitinus orkaitę 180C, pridengus folija apie 30-40min.
Toliau reikia sutarkuoti fermentinį sūrį smulkia tarka ir sumaišyti su grietinėle. Prieskoniai pasirinktai.
Ant iškeptų maltinių uždėti po gerą šaukštą grietinėlės sūrio padažo ir pašauti į orkaitę dar kelioms minutėms, kol sūris išsilydys.
