Jei mėgsti šokoladą, bet nori kažko ypatingesnio nei įprastas pyragas – šis šokoladinis pyragas su apelsinų žievele taps tavo nauju desertu favoritų sąraše. Švelniai drėgnas, intensyvaus skonio ir su subtilia citrusine nata – jis tiesiog tirpsta burnoje.
Ingredientai (22 cm formai):
- 150 g juodojo šokolado (70 % kakavos)
- 120 g sviesto
- 150 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 100 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 1 apelsino nutarkuota žievelė
- 2 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- (nebūtina) šaukštelis vanilinio cukraus arba keli lašai vanilės esencijos

Gaminimo eiga:
- Paruošk tešlą.
Sviestą ir šokoladą ištirpink vandens vonelėje arba mikrobangėje (trumpais intervalais), maišydama, kol masė taps vientisa. Atvėsink iki kambario temperatūros. - Suk kremą.
Atskirai išplak kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Įmaišyk atvėsintą šokolado ir sviesto mišinį, apelsino žievelę, sultis bei vanilę. - Sudėk sausus ingredientus.
Įmaišyk miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Maišyk lengvai, kol viskas susijungs. - Kepk.
Supilk tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepk 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes. Pyragas turi išlikti šiek tiek drėgnas viduje – neperkepk. - Puošimas (nebūtina, bet verta!).
Atvėsusį pyragą gali užpilti šokoladiniu glajumi arba apibarstyti cukraus pudra. Norint šventinio įspūdžio – papuošk plonais apelsino griežinėliais arba šokolado drožlėmis.