Šokoladinis pyragas su apelsino žievele / Shutterstock
Šokoladinis pyragas su apelsino žievele / Shutterstock

Šokoladinis pyragas su apelsinų žievele: prabangus skonis, kurį lengva išgauti namuose

Jei mėgsti šokoladą, bet nori kažko ypatingesnio nei įprastas pyragas – šis šokoladinis pyragas su apelsinų žievele taps tavo nauju desertu favoritų sąraše. Švelniai drėgnas, intensyvaus skonio ir su subtilia citrusine nata – jis tiesiog tirpsta burnoje.

Ingredientai (22 cm formai):

  • 150 g juodojo šokolado (70 % kakavos)
  • 120 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • (nebūtina) šaukštelis vanilinio cukraus arba keli lašai vanilės esencijos
Šokoladinis pyragas su apelsino žievele / Shutterstock
Šokoladinis pyragas su apelsino žievele / Shutterstock

Gaminimo eiga:

  1. Paruošk tešlą.
    Sviestą ir šokoladą ištirpink vandens vonelėje arba mikrobangėje (trumpais intervalais), maišydama, kol masė taps vientisa. Atvėsink iki kambario temperatūros.
  2. Suk kremą.
    Atskirai išplak kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Įmaišyk atvėsintą šokolado ir sviesto mišinį, apelsino žievelę, sultis bei vanilę.
  3. Sudėk sausus ingredientus.
    Įmaišyk miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Maišyk lengvai, kol viskas susijungs.
  4. Kepk.
    Supilk tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepk 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes. Pyragas turi išlikti šiek tiek drėgnas viduje – neperkepk.
  5. Puošimas (nebūtina, bet verta!).
    Atvėsusį pyragą gali užpilti šokoladiniu glajumi arba apibarstyti cukraus pudra. Norint šventinio įspūdžio – papuošk plonais apelsino griežinėliais arba šokolado drožlėmis.

Ar patiko straipsnis?