JUS PASITINKA ATSINAUJINUSI PANELĖ
Užkandžiai rudeniui
Užkandžių idėjos

Sveiki rudens užkandžiai: greiti ir paprasti receptai

Ruduo – tai metas, kai gamta dovanoja mums gausybę šviežių ir skanių gėrybių, kurias galime paversti sveikais ir skaniais užkandžiais. Sezono gėrybės ne tik suteikia energijos, bet ir yra kupinos vitaminų bei naudingų medžiagų, kurios padeda stiprinti imunitetą šaltuoju metų laiku. Štai keletas greitų ir paprastų rudens užkandžių receptų, kuriuos galėsite išbandyti namuose.

1. Obuolių ir riešutų traškučiai

Švieži rudens obuoliai – puikus pagrindas sveikam užkandžiui. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais bei cinamonu. Kepkite orkaitėje 30 minučių 180°C temperatūroje, kol obuoliai taps traškūs. Šis užkandis yra lengvas, kupinas skaidulų ir puikiai tiks sveikai užkandžiauti.

2. Saldžiosios bulvės su humusu

Saldžiosios bulvės yra vienas sveikiausių rudens produktų, kupinas vitaminų A ir C. Supjaustykite bulves į plonus griežinėlius, aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje apie 25 minutes 200°C temperatūroje. Patiekite su avinžirnių humusu – šis užkandis bus sotus, tačiau lengvas ir sveikas.

sveikuoliški patiekalai
Humusas

3. Kepti moliūgų gabaliukai su prieskoniais

Moliūgas yra rudens karalius, o jo skonis gali tapti puikiu užkandžiu. Supjaustykite moliūgą į mažus gabaliukus, aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskoniais – cinamonu, paprikos milteliais ar česnaku – ir kepkite apie 30 minučių 180°C temperatūroje, kol moliūgas suminkštės. Tai paprastas, tačiau gardus ir sveikas rudens užkandis.

4. Kriaušių ir graikinių riešutų salotos

Kriaušės yra puikus šio sezono vaisius, kuris puikiai dera su riešutais ir žaliosiomis salotomis. Supjaustykite kriaušes, sumaišykite su smulkintais graikiniais riešutais, keliais špinatų lapais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Jei norite, pridėkite šlakelį balzaminio acto ar trupinį sūrio. Tai lengvas, gaivus ir maistingas užkandis, kupinas antioksidantų ir sveikųjų riebalų.

5. Riešutų sviesto ir bananų griežinėliai

Bananas ir riešutų sviestas – tobula pora, kai norisi greito ir sveiko užkandžio. Supjaustykite bananus griežinėliais ir užtepkite šiek tiek natūralaus žemės riešutų sviesto. Pabarstykite chia sėklomis arba cinamonu – tai energijos suteikiantis užkandis, tinkantis net ir labai užsiėmus dienoms.

6. Orkaitėje kepti avinžirniai su prieskoniais

Avinžirniai yra baltymų ir skaidulų šaltinis, kuris taip pat puikiai tinka kaip užkandis. Sumaišykite virtus avinžirnius su šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska, paprika ir kuminų milteliais. Išdėliokite juos ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje apie 25 minutes 200°C temperatūroje, kol taps traškūs. Tai traškus, sotus ir sveikas užkandis.

7. Kepintos morkos su jogurto padažu

Morkos, keptos orkaitėje, yra puikus būdas mėgautis rudens skoniu. Supjaustykite morkas griežinėliais arba juostelėmis, aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais bei kepkite apie 20-25 minutes 200°C temperatūroje. Patiekite su natūralaus graikiško jogurto padažu, sumaišytu su citrinų sultimis ir krapais.

8. Obuolių skiltelės su sūriu

Obuoliai ir sūris – puikus derinys, suteikiantis tiek saldumo, tiek pikantiškumo. Supjaustykite obuolius skiltelėmis ir patiekite su mėgstamu kietuoju sūriu, pavyzdžiui, „Cheddar“ ar „Gouda“. Tai paprastas, bet sveikas užkandis, kuriame dera vaisių gaivumas ir sūrio sotumas.

9. Kepinti burokėliai su fetos sūriu

Burokėliai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai. Supjaustykite juos plonais griežinėliais, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 35 minutes 180°C temperatūroje. Kai burokėliai bus paruošti, pabarstykite fetos sūriu ir keliais riešutais – tai elegantiškas ir sotus rudens užkandis.

10. Imbierinis moliūgų pyragas be cukraus

Norint mėgautis rudens saldumynais, galima išbandyti sveikesnę moliūgų pyrago versiją. Sumaišykite moliūgų tyrę su viso grūdo miltais, imbieru, cinamonu ir šlakeliu medaus. Kepkite 180°C temperatūroje apie 35 minutes. Šis pyragas bus ne tik skanus, bet ir sveikas rudens desertas.

Mano išsaugoti straipsniai