Naujieji metai – puiki proga pasimėgauti gardžiais ir išskirtiniais patiekalais. Salotos gali tapti ne tik puikiu šventinio stalo akcentu, bet ir suteikti gaivumo bei balanso prie pagrindinių patiekalų. Štai trys lengvi, tačiau elegantiški salotų receptai, kurie neabejotinai taps jūsų šventinio stalo žvaigždėmis.
1. Granatų ir riešutų salotos
Šios salotos – puikus pasirinkimas ieškantiems gaivaus ir šventiško skonio. Jas lengva paruošti, o spalvingi ingredientai suteikia joms išskirtinio žavesio.
Ingredientai:
- 200 g šviežių špinatų lapų,
- 1 granatas (sėklos),
- 50 g smulkintų graikinių riešutų,
- 100 g fetos sūrio,
- 2 šaukštai balzamiko acto,
- 1 šaukštas medaus,
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
- Špinatus nuplaukite ir išdžiovinkite. Išdėliokite juos salotų dubenyje.
- Ant viršaus užberkite granatų sėklas, graikinius riešutus ir sutrupintą fetos sūrį.
- Sumaišykite balzamiko actą, medų ir alyvuogių aliejų. Užpilkite padažą ant salotų prieš pat patiekdami.
Patarimas: norėdami dar įdomesnio skonio, riešutus šiek tiek pakepinkite – tai suteiks jiems papildomo aromato.
2. Klasikinės Cezario salotos su twistu
Cezario salotos – nesenstanti klasika, tačiau pridėjus keletą naujų ingredientų, jos įgauna šviežią ir neįprastą skonį. Šis receptas su avokadu ir kepta vištiena taps tikru hitu tarp šventės svečių.
Ingredientai:
- 1 romėniškų salotų gūžė,
- 200 g keptos vištienos filė (supjaustytos mažais gabalėliais),
- 1 prinokęs avokadas,
- 50 g tarkuoto parmezano,
- 100 g krutonų,
- 3 šaukštai Cezario salotų padažo.
Paruošimas:
- Romėniškas salotas nuplaukite ir suplėšykite į vidutinio dydžio gabalėlius.
- Ant salotų sudėkite keptos vištienos kąsnelius, supjaustytą avokadą ir krutonus.
- Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir užpilkite Cezario padažu.
Patarimas: krutonus galite pasigaminti patys – supjaustykite baltą duoną mažais kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir trumpai apkepkite orkaitėje.
3. Šventinės bulvių salotos
Šios salotos – tai tradicinio recepto moderni interpretacija. Papildyti rūkyta mėsa ir žaliųjų žirnelių deriniu, jos tampa puikiu pasirinkimu tiems, kurie vertina sočius, tačiau šventiškai pateiktus patiekalus.
Ingredientai:
- 500 g virtų bulvių,
- 200 g rūkytos mėsos (pavyzdžiui, šoninės ar vištienos),
- 100 g žaliųjų žirnelių (šaldytų ar konservuotų),
- 2 marinuoti agurkai,
- 3 šaukštai majonezo,
- 1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių,
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Virtas bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Smulkiai supjaustykite rūkytą mėsą ir marinuotus agurkus.
- Sumaišykite bulves, mėsą, žaliuosius žirnelius ir agurkus dubenyje.
- Pagardinkite majonezu, grūdėtosiomis garstyčiomis, druska ir pipirais.
Patarimas: norėdami salotas pateikti elegantiškiau, papuoškite jas šviežiomis petražolėmis arba krapais.