Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Laura Panavė

Dietistė Laura Panavė rekomenduoja: greitas brokolių ir avinžirnių stir-fry

Ieškote greito, sveiko ir maistingo patiekalo, kuris tiktų tiek pietums, tiek vakarienei? Šis greitas brokolių ir avinžirnių stir-fry receptas yra būtent tai, ko reikia! Tai lengvai paruošiama, maistinių medžiagų gausi patiekalo versija, kuri patiks net ir tiems, kurie paprastai vengia daržovių. Tai receptas dviem porcijoms. Idėja dalinasi dietistė Laura Panavė.

Reikės:

  • 1 vnt brokolio (nedielis 400 g.)
  • 200 gr garuose ruoštų (jūsų virtų) avinžirnių
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 skiltelė česnako

Padažui:

  • 50 ml sojos padažo
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • 1 v.š. kukuruzų krakmolo ( ar tapiokos)
  • 4 v.š. vandens
  • ¼ a.š. aitriosios paprikos

Eiga:

1. Nupjauti sumedėjusį brokolio pagrindą (jį galite užšaldyti ir palikti sultiniui). Nupjauti žiedynus. Kotelius supjaustyti smulkesniais gabalėliais.

2. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pirmiausia apkepti smulkintus kotelius, nes jie kietesni. Įspausti česnaką ir pakepti dar pusę minutės.

3. Sudėti nukoštus avinžirnius ir brokolio žiedynus. Pakepinti, maišant, porą minučių.

4. Dėti sirupą, maišant pakepinti, kol brokoliai juo šiek tiek apsivels.

5. Supilti sojos padažą, berti aitriosios paprikos miltelius.

6. Krakmolą užpilti šaltu vandeniu ir išmaišyti. Supilti į keptuvę, išmaišyti ir truputį pakaitinti, kol padažas sutirštės.

7. Nuimti nuo kaitros, apšlakstyti sezamų aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis.

Mano išsaugoti straipsniai