Vasara ir ruduo – tai metas, kai šaldytuvai ir pintinės lūžta nuo šviežių daržovių, o virtuvėse prasideda aktyvus konservavimo sezonas.
Actas
Virtuvėje kaitlentė – viena iš dažniausiai naudojamų vietų, todėl ji labai greitai apsineša riebalais, maisto likučiais ar pridegusiais nešvarumais. Daugelis įpratę valyti ją su soda ar actu, tačiau pasirodo, kad kaitlentę galima išblizginti ir be šių priemonių.
Švarūs ir spindintys langai ne tik suteikia jaukumo namams, bet ir leidžia mėgautis gražesniu vaizdu bei įsileisti daugiau šviesos.
Virtuvė – namų širdis, tačiau čia dažniausiai kaupiasi riebalų sankaupos. Jos prilimpa prie viryklės, gartraukio, orkaitės ar net spintelių paviršių, o įprastas plovimas kartais tampa tikru iššūkiu.
Mikrobangų krosnelė – vienas iš labiausiai kasdien naudojamų virtuvės prietaisų, kuriame dažnai kaupiasi maisto likučiai, riebalai ir nešvarumai.
Blizgios, švarios grindys – tai kiekvienų namų pasididžiavimas. Tačiau kasdienė veikla, dulkių kaupimasis ir batų žymės gali greitai paversti jas nuobodžiomis ir nešvariomis.
Rūdys gali sugadinti bet kokį paviršių – nuo metalo įrankių iki buitinės technikos ar net automobilių detalių. Nors rūdžių šalinimui galima rasti daugybę cheminių priemonių parduotuvėse, jos dažnai būna brangios ir kenksmingos aplinkai.
Obuolių actas – tai daugiau nei rūgštus priedas salotoms. Ši senovinė natūrali priemonė pelnytai grįžta į mūsų kasdienybę – tiek virtuvėje, tiek vonios kambaryje, tiek vaistinėlėje.
Pomidorai savo sultyse – tai vienas universaliausių konservavimo būdų. Žiemą jie tampa puikiu pagrindu troškiniams, sriuboms, padažams ar net tiesiog puikia garnyro dalimi prie mėsos ar makaronų. O svarbiausia – toks konservas natūralus, be acto, cheminių priedų ir išlaiko tikrą pomidoro skonį.
Vasara kupina magiškų akimirkų, palaimingo dykinėjimo saulėje ir begalės atrakcijų. Šis svaigus metų laikotarpis yra itin aktyvus: mes sportuojame, leidžiamės į dviračių žygius, šėlstame festivaliuose....
Ar kada nors skanavote marinuotą agurką, kuris nustebino ne tik traškumu, bet ir subtiliai išreikštu skoniu, kurio sunku pamiršti? O gal raugintų daržovių stiklainį, kuris kvepia taip, kad primena gurmaniškus restoranus?
Valyti dujinę viryklę gali būti nemenkas iššūkis, ypač kai susikaupia riebalų dėmės, pridegimai ir kitos nešvarumų sankaupos. Tačiau tam, kad jūsų viryklė vėl spindėtų, nereikia griebtis cheminių valiklių – daug efektyvių ir natūralių priemonių galite rasti tiesiog savo namuose!