Rožės dažnai vadinamos gėlių karalienėmis – jos džiugina ne tik nuostabiu grožiu, bet ir subtiliu aromatu. Tačiau tam, kad šie augalai klestėtų, jiems reikia tinkamos priežiūros.
augalai
Seniausias
Kardeliai – tai įspūdingo grožio, išdidžiai žydintys vasaros ir rudens pradžios favoritai. Jie dažnai tampa puošmena sode, o taip pat neatsiejama Rugsėjo 1-osios puokščių dalimi.
Atsakymas slypi paprastoje, bet veiksmingoje natūralaus trąšų tirpalo formulėje. Laistant orchidėją šiuo mišiniu kartą per mėnesį, ji ne tik sveikai augs, bet ir nuolat formuos žiedinius pumpurus.
Hortenzijos – vieni įspūdingiausių sodo augalų, džiuginantys gausiomis ir ryškiomis žiedų kepurėmis. Tačiau dar gražiau jos atrodo, kai derinamos su kitais augalais, kurie ne tik papildo kompoziciją, bet ir padeda hortenzijoms augti sveikiau bei ilgiau žydėti.
Nupjauta žolė dažnai keliauja į komposto krūvą ar atliekų maišą, tačiau ji gali tapti tikru lobiu jūsų sode.
Rugsėjis – metas, kai vynuogės jau baigia derėti, o augintojams svarbu tinkamai paruošti krūmus artėjančiai žiemai. Vienas svarbiausių darbų – rudeninis tręšimas.
Atėjus rudeniui, kiekvienas, turintis kiemą ar sodą, susiduria su įvairiais lauko darbais: vejos pjovimu, nukritusių lapų grėbimu, augalų genėjimu, dirvos aeravimu ir tręšimu.
Atėjus rudeniui, daugelis sodininkų ir namų šeimininkų ima svarstyti – kada ateina metas paskutinį kartą nupjauti žolę?
Žmonija nuo seniausių laikų ieškojo vaistų gamtoje. Dauguma šiandien vartojamų vaistų buvo sukurti iš augalinių medžiagų arba pagal jų pagrindu veikiančius junginius.
Dažnai piktžoles laikome tik nereikalingais augalais, trukdančiais darže ar sode. Tačiau gamta slepia daug paslapčių – kai kurios „paprastos“ piktžolės gali tapti natūraliais vaistais.
Nors dauguma kambarinių augalų puošia namus ir gerina atmosferą, kai kuriems priskiriamos neigiamos simbolinės reikšmės.
Kompostas – tai tikras sodo „auksas“, natūrali trąša, kuri praturtina dirvožemį ir padeda augalams augti sveikai. Daugelis sodininkų į komposto duobę meta žolę, lapus, daržovių atliekas, tačiau mažiau žinoma, kad ypatingą naudą gali suteikti ir paprastos kepimo mielės.