Maisto tinklaraštininkė Rūta Špakauskaitė, „Instagram“ @spalvota_lekste siūlo klasika tapusio lietuviško patiekalo – kugelio – receptą.
Rūta: „Bulvių plokštainis man yra ,,comfort food“ serijos patiekalas, kuris visada sušildys niūrią dieną ir tuo pačiu suteiks sotumo pojūtį. Svarbiausia išsirinkti tinkamas bulves, nes jos yra didžioji bulvių plokštainio sėkmės paslaptis. Šis bulvių plokštainis pasižymi kremiškumu, yra drėgnas ir tiesiog tirpsta burnoje“.
Ingredientai:
10-12 didesnių bulvių
1-2 vidutinės svogūnų galvos
200 ml pieno
2 kiaušiniai
Druska
Juodieji pipirai
Persiladas arba „Chimi churi“ prieskonių mišinys. Galima įdėti ir raudonosios paprikos miltelių.
Gaminimo eiga:
Bulves nuplauk ir nulupk. Kartu su svogūnu sutarkuok. Įmušk kiaušinį, sudėk prieskonius ir išmaišyk. Pieną užvirink ir supilk į masę, dar kartą permaišyk. Kepimo formą patepk sviestu arba aliejumi, pilk dalį masės ir, jeigu nori, gali įdėti mėsos arba varškės. Tuomet supilk likusią masę. Kepk iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Patarimas: nenusunk bulvių tarkių skysčio, tik tokiu būdu kugelį išlaikysi kremišką ir minkštą.