NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Tinklaraštininkė Lina Venskaitytė siūlo išbandyti vaikystę primenančių riestainių receptą

Tinklaraštininkė Lina Venskaitytė siūlo išbandyti vaikystę primenančių riestainių receptą

Tinklaraštininkė Lina Venskaitytė, „Instagram“ @ideas.for.good.looking.food siūlo vaikystę primenančių riestainių receptą

Lina: „Sviestiniai riestainiai – maloniai traškus ir subalansuotai saldus desertas. Riestainius lengva iškepti, o jų kočiojimo ir raitymo procesas – labai kūrybiškas bei raminantis. Riestainiai be galo skanūs ir vos atvėsę. Drąsiai galima eksperimentuoti ne tik su jų dydžiu, bet ir su papuošimu!”

Ingredientai pilnai skardai vidutinio dydžio riestainių:

60 g kambario temperatūros sviesto

50 g cukraus

150 g miltų

1 kiaušinis

Kepimo milteliai

Chia sėklos arba aguonos

Gaminimo eiga:

Mediniu šaukštu ištrink kambario temperatūros sviestą su cukrumi (jo galima naudoti ir daugiau, jeigu nori saldžiau). Įmušk vieną kiaušinį ir išsuk iki vientisos masės (geriausia, kad kiaušinis taip pat būtų kambario temperatūros). Miltus sumaišyk su puse arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

Miltus po truputį berk į sviesto – kiaušinio masę. Iš pradžių galima maišyti mediniu šaukštu, o po to jau reikia pradėti minkyti. Minkant tešlą dar gali prireikti šiek tiek miltų – jų reikia dėti papildomai pagal situaciją, kol tešla nelips prie rankų. Suformuok rutulį ir padėk tešlą į šaldytuvą bent 40 minučių, tačiau galima ir ilgiau.

Gnybk gabaliuką tešlos ir kočiok ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiok norimo storio ir ilgio virvelę, kurią reikės suraityti į riestainį. Jeigu nori didesnių riestainių – reikia imti daugiau tešlos, o kartais vietoje riestainio galima išraityti ir kokią nors širdelę. Jeigu gaminsi daugiau riestainių ir turi tik vieną skardą, kol kepa pirmoji, tešlą arba jau paruoštus riestainius reikėtų padėti į šaldytuvą. O skardoje juos vienas šalia kito sudėti paliekant šiek tiek erdvės.

Ant kepimo popieriaus išdėliotus riestainius prieš kišant į orkaitę galima aptepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti papuošimais – chia sėklomis, aguonomis ar panašiai. Lygiai taip pat skaniai pavyksta ir be pabarstukų bei aptepimo kiaušiniu. Kepti 10–12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kuo riestainiai mažesni ir plonesni, tuo trumpiau juos reikia kepti. Tad visai mažiems gali pakakti vos 5, o didesnių gali reikėti palaukti ir 15 minučių. Riestainiai turi padidėti ir švelniai pageltonuoti.

View this post on Instagram

A post shared by Ideas For Good Looking Food (@ideas.for.good.looking.food)

Mano išsaugoti straipsniai