Ilgąjį savaitgalį planuoji pasigaminti kažką gardaus? Austėja Kabailaitė, kurią „Instagram“ ją rasi @baltasdubuo. Austėja dalinasi burnoje tirpstančių keksiukų su baltojo šokolado gabaliukais ir šilauogėmis receptu.
Austėja: „Apėmė vasaros nostalgija? Pasigaminkite nuostabaus skonio vasarą primenančių keksiukų su baltojo šokolado gabaliukais ir šilauogėmis! Receptas labai paprastas, tačiau keksiukai – labai purūs, minkšti ir, be abejo, skanūs.“
Ingredientai:
180 g kvietinių miltų;
100 g cukraus;
2 a. š. kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos;
1 a. š. vanilinio cukraus;
1 kiaušinis;
80 ml pieno;
60 ml aliejaus;
80 ml graikiško jogurto;
110 g šilauogių;
100 g baltojo šokolado.
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Keksiukų kepimo skardą išklokite keksiukų kepimo popierėliais. Į indą persijokite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Kitame dubenyje šiek tiek paplakite kiaušinį, tada pilkite pieną, aliejų, jogurtą. Išmaišykite. Į sausų ingredientų dubenį pilkite šlapius ingredientus. Į bendrą masę sudėkite smulkintą šokoladą, tada atsargiai berkite uogas, lengvai pamaišykite. Po lygiai paskirstykite tešlą į 12 keksiukų formelių, kepkite 25-30 min.