NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Receptas savaitgaliui: tinklaraštininkė Austėja Kabailaitė siūlo pasigaminti keksiukus su baltojo šokolado gabaliukais ir šilauogėmis

Receptas savaitgaliui: tinklaraštininkė Austėja Kabailaitė siūlo pasigaminti keksiukus su baltojo šokolado gabaliukais ir šilauogėmis

Ilgąjį savaitgalį planuoji pasigaminti kažką gardaus? Austėja Kabailaitė, kurią „Instagram“ ją rasi @baltasdubuo. Austėja dalinasi burnoje tirpstančių keksiukų su baltojo šokolado gabaliukais ir šilauogėmis receptu.

Austėja: „Apėmė vasaros nostalgija? Pasigaminkite nuostabaus skonio vasarą primenančių keksiukų su baltojo šokolado gabaliukais ir šilauogėmis! Receptas labai paprastas, tačiau keksiukai – labai purūs, minkšti ir, be abejo, skanūs.“

Ingredientai:

180 g kvietinių miltų;

100 g cukraus;

2 a. š. kepimo miltelių;

Žiupsnelis druskos;

1 a. š. vanilinio cukraus;

1 kiaušinis;

80 ml pieno;

60 ml aliejaus;

80 ml graikiško jogurto;

110 g šilauogių;

100 g baltojo šokolado.

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Keksiukų kepimo skardą išklokite keksiukų kepimo popierėliais. Į indą persijokite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Kitame dubenyje šiek tiek paplakite kiaušinį, tada pilkite pieną, aliejų, jogurtą. Išmaišykite. Į sausų ingredientų dubenį pilkite šlapius ingredientus. Į bendrą masę sudėkite smulkintą šokoladą, tada atsargiai berkite uogas, lengvai pamaišykite. Po lygiai paskirstykite tešlą į 12 keksiukų formelių, kepkite 25-30 min.

Mano išsaugoti straipsniai