Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Maisto tinklaraštininkė Rima Novikevičiūtė siūlo pasigaminti gaivų „Pina Colada“ desertą

Maisto tinklaraštininkė Rima Novikevičiūtė siūlo pasigaminti gaivų „Pina Colada“ desertą

Norisi kažko gaivaus? Rima Novikevičiūtė ( „Instagram“ ją rasi @wise_taste), siūlo pasigaminti gaivųjį desertą „Pina Colada“.

Rima: „Tai be galo gardus desertas, kuris nukels jus tiesiai į tolimuosius, saulėtuosius Havajus! Pagaminti šį desertą nėra sunku, o skonis pralenkia lūkesčius – toks puikus, kad norisi pakartoti! Šis desertas puikiai tiks kokiai nors šventei ar savaitgalio popietei. Pagaminus šį desertą pavaišinsite net tris svečius.“

Ingredientai:

1 pakuotės vanilinio pudingo miltelių (45 g);

1 skardinės kokosų pieno;

50 g cukraus;

50 g kokosų drožlių;

250 g plakamosios grietinėlės (35% riebumo) arba kokosų plakamojo kremo;

2 a. š. vanilės ekstrakto;

1 skardinės konservuotų ananasų skiltelėmis (400 g).

Papuošimui:

Vyšnių arba slyvų.

Gaminimo eiga:

Pudingo miltelius sumaišome su 100 ml kokosų pieno ir cukrumi. Likusius 300 ml kokosų pieno užverdame ir nukeliame nuo ugnies. Į užvirusį kokosų pieną įmaišome pudingo miltelių masę ir maišydami užverdame. Sudedame kokosų drožles, vanilės ekstraktą ir atvėsiname. Grietinėlę išplakame su elektriniu plakikliu ir sumaišome su pudingo mase. Ananasus gerai nusausiname ir supjaustome kubeliais. Sluoksniuojame desertą: ant stiklinės dugno dedame ananasus, tuomet pilame kremą ir kartojame. Puošiame uogomis ir tiekiame.

Mano išsaugoti straipsniai