NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Tobulas užkandis: tinklaraštininkė Vilma Bykšaitė siūlo pasigaminti keptų cukinijų su feta ir žemės riešutais užkandį

Tobulas užkandis: tinklaraštininkė Vilma Bykšaitė siūlo pasigaminti keptų cukinijų su feta ir žemės riešutais užkandį

Vilma Bykšaitė („Instagram“ ją rasi @papipirink) siūlo pasigaminti keptų cukinijų su feta ir žemės riešutais užkandį.

„Šis užkandis yra gaivus ir lengvas, o papildomo traškumo patiekalui suteikia riešutai. Užkandis tinkamas skanauti su fokačija, čiabata ar paukštiena.“

Vilma Bykšaitė
Vilma Bykšaitė
Asm. albumo nuotr.

Ingredientai:

30 g žemės riešutų

2 jaunos cukinijos

1 a. š. alyvuogių aliejaus

50 g fetos sūrio

½ a. š. citrinų sulčių

1 skiltelė česnako

Šiek tiek citrinos žievelės

Druska

Pipirai

Kalendra ar mėta

Gaminimo eiga:

Žemės riešutus pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 minučių, kol apskrus, o luobelė sutrūkinės. Tada nuo praaušusių riešutų nulupti luobeles. Atidėti riešutus į šalį. Cukinijas supjaustyti maždaug 0,5 centimetro griežinėliais – ne per plonai, kad neištižtų. Visus gabaliukus apšlakstyti aliejumi. Jei yra galimybė kepti lauko kepsninėje – puiku, o jei nėra – tiks ir įprasta keptuvė. Cukinijas apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Svarbiausia, kad neperkeptų. Tuomet lėkštės paviršių nukloti keptomis cukinijomis, užbarstyti sutrupintą fetos sūrį ir smulkintus skrudintus riešutus. Sumaišyti ingredientus, skirtus padažui: aliejų, citrinų sultis, tarkuotą česnaką, druską, pipirus ir porą riekučių citrinos žievelės. Šiuo užpilu apšlakstyti cukinijas. Galiausiai užbarstyti smulkintos kalendros ar mėtų.

Mano išsaugoti straipsniai