Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Desertas savaitgaliui: tinklaraštininkė Roma Alčauskytė siūlo pasigaminti burnoje tirpstantį morkų pyragą

Desertas savaitgaliui: tinklaraštininkė Roma Alčauskytė siūlo pasigaminti burnoje tirpstantį morkų pyragą

Roma Alčauskytė („Instagram“ ją rasi @5produktai) siūlo pasigaminti burnoje tirpstantį morkų pyragą!

„Norint pasigaminti ką nors skanaus visai nebūtina savo virtuvėje turėti daugybę skirtingų produktų. Šio pyrago recepte – vos penki produktai! Pyragas yra drėgnas, kvapnus ir pranašauja įsitvirtinantį jaukumo kupiną rudenį“

Roma Alčauskytė
Roma Alčauskytė
Asm. albumas

Desertas savaitgaliui: tinklaraštininkė Roma Alčauskytė siūlo pasigaminti burnoje tirpstantį morkų pyragą
Desertas savaitgaliui: tinklaraštininkė Roma Alčauskytė siūlo pasigaminti burnoje tirpstantį morkų pyragą
Asm. albumo nuotr.

Ingredientai:

4 morkos

2 kiaušiniai

70 g sviesto

180 g kvietinių miltų

100 g cukraus

Gaminimo eiga:

Pyragui naudojama 17 centimetrų skersmens kepimo forma nuimamais kraštais. Galima rinktis ir silikoninę kepimo formą.

Pirmiausia keptuvėje reikia išlydyti sviestą ir palikti jį atvėsti. Kiaušinių trynius reikia atskirti nuo baltymų, pastaruosius išplakti iki standumo. Trynius sumaišyti su cukrumi ir atvėsusiu sviestu. Maišyti tol, kol cukraus kristalai ištirps. Tuomet nuskusti ir smulkiai sutarkuoti morkas, jas įmaišyti į trynių masę, vėliau įdėti į bendrą masę bei suberti miltus, išmaišyti. Į tešlą sukrėsti kiaušinio baltymus ir atsargiai šaukštu įmaišyti. Baltymai suteiks pyragui purumo. Tuomet pyragą reikia sudėti į kepimo formą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Išėmus atvėsinti ir papuošti.

Mano išsaugoti straipsniai