Ieškai gardaus šeštadienio užkandžio draugų vakarėliui? Tinklaraštininkė Sandra Mikužaitytė (ją „Instagram“ rasi @ponasavokadas) siūlo pasigaminti burnoje tirpstančius vištienos filė gabalėlius riešutų apvalkale.
Vištienos filė gabalėliai riešutų apvalkale
„Šie vištienos gabalėliai šiek tiek primena visiems žinomus „chicken nuggets‘‘, bet tai yra sveikesnis jų variantas. Riešutų plutelė pakeičia džiūvėsėlius ir nesausina mėsos. Šis patiekalas tinkamas pietums mokykloje, universitete, darbe ir, žinoma, patiekti ant šventinio stalo.“
Ingredientai:
300 g vištienos
7 v. š. migdolų miltų
3 v. š. sezamų sėklų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1/2 a. š. maltos saldžiosios paprikos
1/ 2 a. š. česnako miltelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Vištienos gabaliukus įtrink druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi bei palik marinuotis bent 30 minučių. Migdolų miltus sumaišyk su malta saldžiąja paprika, česnakų milteliais bei sezamų sėklomis. Vištienos filė apvolioki paruoštame mišinyje ir kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Patiekalas bus dar gardesnis, jei kepdama naudosi „vėjelio“ funkciją. Patiek su mėgstamu padažu.