Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Užkandis vakarui: tinklaraštininkė Sandra Mikužaitytė siūlo pasigaminti burnoje tirpstančius vištienos filė gabalėlius riešutų apvalkale

Užkandis vakarui: tinklaraštininkė Sandra Mikužaitytė siūlo pasigaminti burnoje tirpstančius vištienos filė gabalėlius riešutų apvalkale

Ieškai gardaus šeštadienio užkandžio draugų vakarėliui? Tinklaraštininkė Sandra Mikužaitytė (ją „Instagram“ rasi @ponasavokadas) siūlo pasigaminti burnoje tirpstančius vištienos filė gabalėlius riešutų apvalkale.

Vištienos filė gabalėliai riešutų apvalkale

„Šie vištienos gabalėliai šiek tiek primena visiems žinomus „chicken nuggets‘‘, bet tai yra sveikesnis jų variantas. Riešutų plutelė pakeičia džiūvėsėlius ir nesausina mėsos. Šis patiekalas tinkamas pietums mokykloje, universitete, darbe ir, žinoma, patiekti ant šventinio stalo.“

Višteinos gabaliukai riešutų apvalkale
Višteinos gabaliukai riešutų apvalkale
Asm. albumo nuotr.

Ingredientai:

300 g vištienos

7 v. š. migdolų miltų

3 v. š. sezamų sėklų

1 v. š. alyvuogių aliejaus

1/2 a. š. maltos saldžiosios paprikos

1/ 2 a. š. česnako miltelių

Druskos ir pipirų pagal skonį

Vištienos gabaliukus įtrink druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi bei palik marinuotis bent 30 minučių. Migdolų miltus sumaišyk su malta saldžiąja paprika, česnakų milteliais bei sezamų sėklomis. Vištienos filė apvolioki paruoštame mišinyje ir kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Patiekalas bus dar gardesnis, jei kepdama naudosi „vėjelio“ funkciją. Patiek su mėgstamu padažu.

Mano išsaugoti straipsniai