Savaitgalio pietums nori pasigaminti kažką gardaus ir sveiko?
Gabrielė Urbonaitė (ją „Instagram“ rasi @missgabyte) siūlo pasigaminti gardžius ir mažai kalorijų turinčius grikių blynelius su daržovėmis.
„Tai puikus, greitai paruošiamas patiekalas, kurį skanauti tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ir vakarienei!“
Ingredientai:
Nedidelė cukinija (apie 200g)
50 g grikių
50 g miltų (idealu būtų rinktis pilno grūdo miltus)
1 kiaušinis
Morka ir vidutinio dydžio svogūnas
Kelios skiltelės česnako
Pusė raudonosios paprikos
Aliejus arba lydytas („Ghee“) sviestas kepimui
Norimi prieskoniai (labai tinka prieskoniai picai arba itališkos žolelės)
Druska ir pipirai
Gaminimo eiga:
Grikius išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės. Sutarkuoti cukiniją, šiek tiek nuspausti skystį ir sumaišyti tarkius su grikiais. Tuomet sutarkuoti morką, susmulkinti svogūną ir česnakus. Keptuvę įkaitinti ir įpilti šlakelį aliejaus arba įdėti gabaliuką sviesto. Tada apkepti morką, po minutės sumesti į keptuvę smulkintą svogūną su česnakais. Viską suberti į indą su grikiais.
Tuomet ant gabalėlio sviesto, toje pačioje keptuvėje, apkepinti susmulkintą papriką kol ji suminkštės. Sudėti į indą su grikiais. Į masę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir viską išmaišyti.
Tada reikia įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuoti blynelius. Kepti apie 20 minučių. Blynelius galima patiekti su graikiniu jogurtu