NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Savaitgalio pietums tinklaraštininkė Gabrielė Urbonaitė siūlo pasigaminti gardžius ir mažai kalorijų turinčius grikių blynelius su daržovėmis

Savaitgalio pietums tinklaraštininkė Gabrielė Urbonaitė siūlo pasigaminti gardžius ir mažai kalorijų turinčius grikių blynelius su daržovėmis

Savaitgalio pietums nori pasigaminti kažką gardaus ir sveiko?

Gabrielė Urbonaitė (ją „Instagram“ rasi @missgabyte) siūlo pasigaminti gardžius ir mažai kalorijų turinčius grikių blynelius su daržovėmis.

„Tai puikus, greitai paruošiamas patiekalas, kurį skanauti tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ir vakarienei!“

Gabrielė Urbonaitė
Gabrielė Urbonaitė
Asm. albumo nuotr.

Ingredientai:

Nedidelė cukinija (apie 200g)

50 g grikių

50 g miltų (idealu būtų rinktis pilno grūdo miltus)

1 kiaušinis

Morka ir vidutinio dydžio svogūnas

Kelios skiltelės česnako

Pusė raudonosios paprikos

Aliejus arba lydytas („Ghee“) sviestas kepimui

Norimi prieskoniai (labai tinka prieskoniai picai arba itališkos žolelės)

Druska ir pipirai

Gaminimo eiga:

Grikius išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės. Sutarkuoti cukiniją, šiek tiek nuspausti skystį ir sumaišyti tarkius su grikiais. Tuomet sutarkuoti morką, susmulkinti svogūną ir česnakus. Keptuvę įkaitinti ir įpilti šlakelį aliejaus arba įdėti gabaliuką sviesto. Tada apkepti morką, po minutės sumesti į keptuvę smulkintą svogūną su česnakais. Viską suberti į indą su grikiais.

Tuomet ant gabalėlio sviesto, toje pačioje keptuvėje, apkepinti susmulkintą papriką kol ji suminkštės. Sudėti į indą su grikiais. Į masę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir viską išmaišyti.

Tada reikia įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuoti blynelius. Kepti apie 20 minučių. Blynelius galima patiekti su graikiniu jogurtu

Mano išsaugoti straipsniai