Mitas apie žibučių tinkamumą tik vazelėms sugriautas. Alfas Ivanauskas teigia: žibuokles reikia valgyti!
Bobulės prie parduotuvių jau pardavinėja žibučių puokšteles, romantikai pasklido po miškus pasidžiaugti žydraisiais žiedeliais, o štai kulinaras, virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas į pavasarinę pievą pasileido tiesiai su puodu.
Specialiai gurmanams – Alfo Ivanausko receptas
Pavasariški suktinukai-balandėliai su žibuoklėmis
2 poricijoms (4 suktinukams) reikės: 1 saujos mėgstamų salotų lapų, 1/4 mocarelos rutuliuko, 8 rutuliukų meliono, 2 šaukštų šilauogių (arba braškių), 20 žibuoklių žiedų, 2 ryžių popieriaus lakštų.
Padažui: 1 apelsino sulčių, 2 šaukštų balzamiko acto, 1 šaukšto medaus, žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
1. Ryžių popierių sudrėkinkite šlapiu delnu arba apipurkškite vandeniu.
2. Centre sudėkite žibuokles, salotų lapus, uogas, plėšytą mocarelą ir meliono rutuliukus/gabalėlius.
3. Ritinėlį susukitę į cilindrą ir perpjaukite pusiau.
4. Padažui skirtus ingredientus suplakite ir patiekite prie suktinukų.
Patarimas: Didžiuosiuose prekybos centruose galite nusipirkti ryžių popieriaus, o jeigu jo neradote, iš šių ingredientų tiesiog pasigaminkite puikių salotų.
Kaip valgyti žibuokles
Gamindami patiekalus su žibuoklėmis derinkite tik švelnius produktus. Pelėsinio sūrio, rūkytų gaminių, aštrių prieskonių ar paprikos nereikėtų naudoti. Jeigu Jūsų tikslas patiekalą tik papuošti žibuoklėmis, tuomet ši taisyklė negalioja.