Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Kruasanai

3 kruasanų pagardinimo būdai: skanūs ir lengvi receptai

Kruasanai – tai prancūziškas kepinys, kuris tapo daugelio mėgstamu pusryčių pasirinkimu visame pasaulyje. Jų traški išorė ir švelnus vidus puikiai dera su įvairiais pagardais, todėl kruasanai tampa universaliu skanėstu tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams. Jei norite atnaujinti šį klasikinį patiekalą, čia rasite tris skanius ir paprastus kruasanų pagardinimo būdus, kurie tiks tiek pusryčiams, tiek lengvai užkandai.

1. Saldus medaus ir riešutų kremas

Šis derinys puikiai tinka tiems, kurie mėgsta saldumynus, bet nori kažko lengvo ir natūralaus.

Ingredientai:

  • Švieži kruasanai
  • 2 šaukštai natūralaus medaus
  • 2 šaukštai graikinių riešutų (arba migdolų), smulkintų
  • 1 šaukštelis sviesto
  • Žiupsnelis cinamono

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite sviestą keptuvėje, įdėkite graikinius riešutus ir kelias minutes pakepkite, kol jie taps šiek tiek traškūs.
  2. Sumaišykite medų su cinamonu ir užpilkite ant keptų riešutų. Gerai išmaišykite.
  3. Kruasanus šiek tiek pašildykite orkaitėje arba keptuvėje, tada perpjaukite pusiau ir užtepkite paruoštą medaus-riešutų kremą.
  4. Patiekite su karšta arbata arba kava.
Kruasanai

2. Klasikinis sūris ir kumpis

Jei mėgstate sūrius užkandžius, šis kruasanų pagardinimas bus puikus pasirinkimas. Šiltas sūris ir traškus kumpis suteikia kruasanams naują skonį.

Ingredientai:

  • Kruasanai
  • 4 riekelės rūkyto kumpio
  • 2 riekelės sūrio (geriausia čederio ar mocarelos)
  • Šiek tiek sviesto
  • Šviežių salotų lapų

Paruošimas:

  1. Perpjaukite kruasanus per pusę ir lengvai apkepkite keptuvėje su trupučiu sviesto, kad jie įgautų traškumo.
  2. Įdėkite kumpio ir sūrio riekeles į kruasanų vidų.
  3. Pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol sūris pradės lydytis.
  4. Pridėkite šviežių salotų lapų ir patiekite karštus.

3. Avokado ir lašišos užtepas

Šis variantas puikiai tinka tiems, kurie ieško sveikesnio ir lengvesnio pasirinkimo. Kremiškas avokadas ir švelni rūkyta lašiša – tobulas derinys kruasanams.

Ingredientai:

  • Kruasanai
  • 1 prinokęs avokadas
  • 100 g rūkytos lašišos
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šiek tiek šviežių krapų

Paruošimas:

  1. Avokadą sutrinkite šakute ir sumaišykite su citrinos sultimis, druska bei pipirais.
  2. Kruasanus pašildykite ir perpjaukite pusiau.
  3. Į kiekvieną kruasano puselę užtepkite avokado masę, uždėkite kelias lašišos juosteles ir pabarstykite smulkintais krapais.
  4. Patiekite su šviežiai spaustomis apelsinų sultimis arba arbata.
avokado receptai
Mano išsaugoti straipsniai