Planuojant šventinę vakarienę, daugelis ieško patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir greitai paruošiami. Kad nereikėtų praleisti daug laiko virtuvėje, pateikiame 5 paprastus ir efektingus receptus, kurie nustebins jūsų svečius.
1. Kreminė moliūgų sriuba su traškiais skrebučiais
Šventinės vakarienės pradžiai pasiūlykite šiltą ir jaukią moliūgų sriubą.
Ingredientai:
- 500 g moliūgo;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 500 ml daržovių sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- Žiupsnelis muskato riešuto;
- Druska, pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
- Supjaustykite moliūgą, morką ir svogūną.
- Daržoves apkepkite aliejuje, tada užpilkite sultiniu ir virkite, kol suminkštės.
- Sutrinkite sriubą blenderiu, įpilkite grietinėlės, pagardinkite prieskoniais.
- Patiekite su skrudintos duonos gabaliukais arba moliūgo sėklomis.
2. Keptas vištienos filė su medaus ir česnako padažu
Greitai paruošiama vištiena taps vakarienės puošmena.
Ingredientai:
- 4 vištienos filė gabalėliai;
- 3 šaukštai medaus;
- 2 šaukštai sojų padažo;
- 2 smulkinti česnako skiltelės;
- Druska, pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
- Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių.
- Sumaišykite medų, sojų padažą ir česnaką. Supilkite ant vištienos.
- Troškinkite 5–7 minutes, kol padažas sutirštės ir vištiena bus glazūruota.
- Patiekite su daržovių garnyru arba ryžiais.
3. Orkaitėje keptos bulvės su parmezanu
Traškios ir aromatingos bulvės yra tobulas garnyras.
Ingredientai:
- 1 kg bulvių;
- 50 g tarkuoto parmezano;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštelis česnako miltelių;
- Druska, pipirai, žolelės pagal skonį.
Gaminimas:
- Nuskuskite ir supjaustykite bulves į gabaliukus.
- Sumaišykite bulves su alyvuogių aliejumi, česnako milteliais, druska ir pipirais.
- Kepkite 200 °C orkaitėje apie 30 minučių. Paskutines 5 minutes pabarstykite parmezanu.
4. Salotos su granatų sėklomis ir feta
Gaivios ir spalvingos salotos suteiks šventiniam stalui lengvumo.
Ingredientai:
- Mišrios salotos (rukola, špinatai, salotų lapai);
- 100 g fetos sūrio;
- 1 granatas;
- 50 g graikinių riešutų;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštas balzaminio acto.
Gaminimas:
- Sumaišykite salotų lapus, trupintą fetą, granatų sėklas ir smulkintus riešutus.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu prieš patiekiant.
5. Šokoladinis desertas su uogomis
Paprastas, bet elegantiškas desertas, kuris tiks bet kokiai šventei.
Ingredientai:
- 200 g tamsaus šokolado;
- 200 ml plakamos grietinėlės;
- Šviežios uogos (braškės, avietės ar šilauogės);
- Mėtų lapeliai papuošimui.
Gaminimas:
- Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
- Supilkite šokoladą į plakimo metu lengvai išplaktą grietinėlę ir sumaišykite.
- Supilkite į stiklines, papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.
- Atvėsinkite šaldytuve bent 1 valandą.