Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!

5 greiti ir skanūs receptai šventinei vakarienei

Planuojant šventinę vakarienę, daugelis ieško patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir greitai paruošiami. Kad nereikėtų praleisti daug laiko virtuvėje, pateikiame 5 paprastus ir efektingus receptus, kurie nustebins jūsų svečius.


1. Kreminė moliūgų sriuba su traškiais skrebučiais

Šventinės vakarienės pradžiai pasiūlykite šiltą ir jaukią moliūgų sriubą.

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 500 ml daržovių sultinio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • Žiupsnelis muskato riešuto;
  • Druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Supjaustykite moliūgą, morką ir svogūną.
  2. Daržoves apkepkite aliejuje, tada užpilkite sultiniu ir virkite, kol suminkštės.
  3. Sutrinkite sriubą blenderiu, įpilkite grietinėlės, pagardinkite prieskoniais.
  4. Patiekite su skrudintos duonos gabaliukais arba moliūgo sėklomis.
rudeninė sriuba
Moliūgų sriuba

2. Keptas vištienos filė su medaus ir česnako padažu

Greitai paruošiama vištiena taps vakarienės puošmena.

Ingredientai:

  • 4 vištienos filė gabalėliai;
  • 3 šaukštai medaus;
  • 2 šaukštai sojų padažo;
  • 2 smulkinti česnako skiltelės;
  • Druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių.
  2. Sumaišykite medų, sojų padažą ir česnaką. Supilkite ant vištienos.
  3. Troškinkite 5–7 minutes, kol padažas sutirštės ir vištiena bus glazūruota.
  4. Patiekite su daržovių garnyru arba ryžiais.

3. Orkaitėje keptos bulvės su parmezanu

Traškios ir aromatingos bulvės yra tobulas garnyras.

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių;
  • 50 g tarkuoto parmezano;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelis česnako miltelių;
  • Druska, pipirai, žolelės pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves į gabaliukus.
  2. Sumaišykite bulves su alyvuogių aliejumi, česnako milteliais, druska ir pipirais.
  3. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 30 minučių. Paskutines 5 minutes pabarstykite parmezanu.

4. Salotos su granatų sėklomis ir feta

Gaivios ir spalvingos salotos suteiks šventiniam stalui lengvumo.

Ingredientai:

  • Mišrios salotos (rukola, špinatai, salotų lapai);
  • 100 g fetos sūrio;
  • 1 granatas;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštas balzaminio acto.

Gaminimas:

  1. Sumaišykite salotų lapus, trupintą fetą, granatų sėklas ir smulkintus riešutus.
  2. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu prieš patiekiant.

5. Šokoladinis desertas su uogomis

Paprastas, bet elegantiškas desertas, kuris tiks bet kokiai šventei.

Ingredientai:

  • 200 g tamsaus šokolado;
  • 200 ml plakamos grietinėlės;
  • Šviežios uogos (braškės, avietės ar šilauogės);
  • Mėtų lapeliai papuošimui.

Gaminimas:

  1. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
  2. Supilkite šokoladą į plakimo metu lengvai išplaktą grietinėlę ir sumaišykite.
  3. Supilkite į stiklines, papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.
  4. Atvėsinkite šaldytuve bent 1 valandą.
Mano išsaugoti straipsniai