Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
advento patiekalai
Kalėdiniai receptai

Advento skoniai: 10 idėjų be mėsos vakarienei

Advento laikotarpis daugeliui asocijuojasi su susikaupimu, ramybe ir pasninku. Tai puiki proga atrasti naujus skonius ir išbandyti patiekalus be mėsos. Be to, tokia vakarienė gali būti ne tik sveikesnė, bet ir kūrybiška bei gardi. Dalinamės 10 idėjų, kaip paįvairinti savo Advento vakarienes be mėsos.


1. Troškintos daržovės su lęšiais

Daržovių troškinys – puikus pasirinkimas šaltuoju metų laiku. Lęšiai suteikia baltymų, o sezoninės daržovės, tokios kaip morkos, salierai, bulvės ir moliūgai, suteikia šilumos ir sotumo. Pagardinkite česnakais, rozmarinais ar čiobreliais ir patiekite su pilno grūdo duona.


2. Klasikiniai bulviniai blynai su grybų padažu

Bulviniai blynai yra paprastas, bet labai jaukus patiekalas. Grybų padažas, pagamintas iš pievagrybių, svogūnų ir augalinės grietinėlės, suteiks patiekalui ypatingą skonį.


3. Šiltos grikių salotos su daržovėmis

Grikiai – sveikas ir skanus pasirinkimas. Paruoškite šiltas salotas su keptais burokėliais, moliūgais ir špinatais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir šiek tiek medaus.


4. Kremiška moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba yra tikra rudens ir žiemos stalo žvaigždė. Patiekite ją su šlakeliu kokosų pieno ir skrebučiais. Kad sriuba būtų dar aromatingesnė, įdėkite imbiero ar muskato riešuto.

[-[0]-]

5. Makaronai su špinatų ir riešutų padažu

Vietoj įprastų mėsos padažų išbandykite lengvai paruošiamą špinatų ir riešutų padažą. Keptas špinatas, graikiniai riešutai, česnakas ir šlakelis augalinės grietinėlės puikiai derės su viso grūdo makaronais.


6. Užkepti cukinijų griežinėliai su fetos sūriu

Plonai supjaustykite cukinijas, užberkite fetos sūrio, alyvuogių aliejaus, džiūvėsėlių ir lengvai kepkite orkaitėje. Šis patiekalas tinka tiek vakarienei, tiek kaip užkandis.


7. Avižiniai kotletai su daržovių garnyru

Avižiniai dribsniai puikiai tinka kotletams be mėsos. Sumaišykite juos su smulkintomis morkomis, svogūnais, prieskoniais ir iškepkite keptuvėje. Patiekite su garintais brokoliais ar žiediniais kopūstais.


8. Grybų ir perlinių kruopų plovas

Perlinės kruopos ir grybai yra sotus ir maistingas derinys. Į plovą įdėkite svogūnų, česnakų ir šviežių žolelių. Grybų aromatas puikiai papildys šį paprastą, bet gardų patiekalą.


9. Šakniavaisių apkepas

Pasinaudokite sezono gėrybėmis ir paruoškite apkepą iš morkų, salierų, bulvių ir pastarnokų. Įdėkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, prieskonių ir užkepkite orkaitėje, kol daržovės taps minkštos ir traškios.


10. Avinžirnių troškinys su pomidorais ir špinatais

Avinžirniai yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Troškinkite juos pomidorų padaže su šviežiais špinatais, svogūnais ir prieskoniais, tokiais kaip kuminas ir paprika. Patiekite su ryžiais arba kuskusu.

Mano išsaugoti straipsniai