Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Čeburekai iš tortilijos / Shutterstock
Čeburekai iš tortilijos / Shutterstock

Čeburekai iš tortilijos – greita ir gardi idėja

Ar žinojote, kad čeburekus galima pasigaminti ne tik iš tradicinės tešlos, bet ir iš paruoštų tortilijų? Tai puikus sprendimas, kai norisi kažko sotaus, bet neturite daug laiko. Čeburekai iš tortilijos būna traškūs, gardūs ir labai paprastai pagaminami.

Reikės:

  • 4–6 tortilijų (vidutinio dydžio),
  • 300 g maltos mėsos (kiaulienos, jautienos arba mišrios),
  • 1 svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • druskos, pipirų pagal skonį,
  • šlakelio aliejaus kepimui,
  • šiek tiek vandens kraštams patepti.
Čeburekai iš tortilijos / Shutterstock
Čeburekai iš tortilijos / Shutterstock

Gaminimas:

  1. Įdaras. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite, sumaišykite su malta mėsa. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Formavimas. Ant pusės tortilijos dėkite šaukštą–du mėsos įdaro, uždenkite kita puse, kad susidarytų pusmėnulis. Kraštus patepkite vandeniu ir prispauskite šakute, kad gerai užsiklijuotų.
  3. Kepimas. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Čeburekus apkepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol gražiai apskrus ir mėsa viduje iškeps.
  4. Patiekimas. Traškius čeburekus patiekite su česnakiniu jogurto padažu arba pomidorų salsa.

Patarimai:

  • Jei norite lengvesnio varianto – vietoj mėsos naudokite daržovių įdarą su sūriu.
  • Kepant orkaitėje (200 °C apie 10–12 min.), čeburekai bus mažiau riebūs.
  • Kraštus galite sutvirtinti ir keptuvėje prispaudę mentele – taip jie išliks sandarūs.

Ar patiko straipsnis?